Utbildare till Swedavia

Utbildare till Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Anläggningar & System är en affärsenhet som har uppdraget att äga, förvalta och utveckla all infrastruktur på Swedavias alla tio flygplatser och därigenom leverera funktion, kapacitet och tillgänglighet till våra resenärer. Bagageanläggningar och uppställningsplatser är en verksamhet inom Anläggningar & System som ansvarar för bland annat produkt- och anläggningsägande, förvaltning och utveckling av passagerarbryggor, dockningssystem, markförsörjning och bagagehanteringssystem.

Dina arbetsuppgifter

Som Utbildare Bryggor får du ansvaret att skapa utbildningsmaterial genom att sammanfoga tillverkarens användarmanual med flygplatsens Airport Regulations samt EASAs regelverk. Du utbildar marktjänstbolagens utbildare och Swedavias personal på nya anläggningar. I arbetet ingår att du godkänner nya utbildare för att säkra att de i sin tur har de kunskaper som krävs för att utbilda vidare i säker bryggkörning och hantering av passagerarflöden.

Mycket av arbetet består i att planera, administrera och säkerställa att marktjänstbolagens utbildare utbildar korrekt enligt gällande utbildningsmaterial. Du ansvarar för att ha löpande uppföljningar och kontroller.

Din profil

Vi söker dig som har god pedagogisk förmåga. Du behöver vara tydlig och korrekt i ditt sätt att lära ut samt kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Tjänsten ställer krav på ett självgående arbetssätt, det är därför viktigt att du är ordningsam och strukturerad. Gymnasial utbildning eller motsvarande krävs.

Vi vill att du är säkerhetsmedveten och tekniskt intresserad, vi ser gärna att du tidigare har arbetat med flygsäkerhet och har god kännedom om Arlanda flygplats. Det är meriterande om du har arbetat som Tekniker Bryggor alternativt som utbildare för marktjänstbolag.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en betydelsefull och utvecklande tjänst med stort eget ansvar. Samtidigt får du en plats i ett unikt team med god sammanhållning och många års erfarenhet av arbete på flygplats.

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

Tjänsten är ett föräldravikariat med start i april 2020 och cirka ett år framåt. Urval och intervjuer sker löpande. Placeringsort Stockholm Arlanda Airport. Resor inrikes kan förkomma i tjänsten.

För ytterligare information kontakta Christer Eurén på nummer 010-10 913 56.

Välkommen med din ansökan senast 1 mars 2020

Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 1 mars 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.