Test manager Episerver till Swedavia IT

Test manager Episerver till Swedavia IT

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Swedavia IT består av cirka 100 medarbetare och vi arbetar som den strategiska IT-partnern till Swedavias affärsverksamhet. Nu söker vi en kombinerad testledare och testare till den gruppen som förvaltar och utvecklar våra system som stödjer vår kommersiella verksamhet (externa webbar, parkering, restauranger, reklamytor och butiker).

Dina arbetsuppgifter

Tillsammans med gruppen ansvarar du för att fortsätta vår påbörjade digitaliseringsresa i syfte att skapa attraktiva flygplatser för flygbolag, resenärer, hyresgäster och andra aktörer på Swedavias flygplatser. Som testledare/testare i gruppen arbetar du med att testa egenutvecklade webbaserade IT-lösningar och mobila applikationer. Lösningarna är byggda i Episerver och Microsofts .NET och driftas i EPIserver Cloud och stödjer den kommersiella verksamheten, främst Swedavias extern webb och mobil app för resenärer. I din roll tar du ansvar för hela testprocessen och tillsammans med utvecklingsteamet och produktägarna sätter du upp mål och riktlinjer för testprocessen samt arbetar kontinuerligt för att förbättra processen. Du kommer att tillhöra ett mindre utvecklingsteam som tillsammans ansvarar för förvaltning och vidareutveckling av de befintliga lösningarna. I din roll har du också ett nära samarbetar med testledaren i teamet som ansvarar för webbaserade lösningar i .NET.

Din profil
Vi ser att du kommer från en miljö där du arbetat med agil testning utifrån ett helhetsperspektiv, du gillar att driva och förbättra testarbetet. Det är även viktigt att du trivs i en roll med många kontaktytor. Du bör ha mångårig erfarenhet av testning av webbaserade och mobila lösningar inom följande områden och tekniker/verktyg:
  • Agil utveckling
  • Testfall
  • Automatiserade tester
  • EpiServer, gärna Cloud
  • HTML, Javascript, Angular
  • ReQtest
  • Jira
  • Selenium
  • Confluence
  • Eclipse - App test
Meriterande om du har erfarenhet inom kravhantering. Du jobbar självständigt och strukturerat samt är en kommunikativ och social person som gillar att jobba i team.
Vi ser gärna att du har erfarenhet inom den operativa verksamheten på en flygplats och snabbt kan sätta dig in i användarnas förväntningar och omsätta dessa till rätt tjänster som gör nytta för hela Swedavias verksamhet, men det är inte ett krav.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus. På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt genomför vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt
Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning, läs mer om vad det innebär på https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html. Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda.

Välkommen
med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 5 maj 2019. Tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut.
Sök tjänsten via länken nedan:
Mer info
Kontaktperson Jenny Laurell
Telefon 0738-677 778
Område Sigtuna
Yrkesroll Data & IT, Testare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.