Test & Release Manager till Swedavia IT

Test & Release Manager till Swedavia IT

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Swedavia IT består av cirka 100 medarbetare och vi arbetar som den strategiska IT-partnern till Swedavias affärsverksamhet. Nu söker vi en Test & Release Manager till den gruppen som förvaltar och utvecklar våra system som stödjer vår flygoperativa verksamhet (start och landningstjänster, marktjänster och flygplansparkering) samt vår kommersiella verksamhet (externa webbar, parkering, restauranger, reklamytor och butiker).

Dina arbetsuppgifter
Tillsammans med gruppen ansvarar du för att fortsätta vår påbörjade digitaliseringsresa i syfte att skapa attraktiva flygplatser för flygbolag, resenärer, hyresgäster och andra aktörer på Swedavias flygplatser.

Som Test & Release Manager hos oss arbetar du med att förvalta, vidareutveckla och testa det flyginformationssystem som är "hjärtat" i vår flygoperativa verksamhet. Du planerar och samordnar tester och releaser i systemet tillsammans med våra system- och driftsleverantörer. Du är tekniskt kunnig och kan utföra viss felsökning i systemet samtidigt som du är en social och kommunikativ person som trivs att jobba tillsammans i team.

Din profil
Du trivs i en roll med många kontaktytor. Du har gedigen erfarenhet av test och releasemanagement i komplexa driftsmiljöer. Du ska ha mångårig erfarenhet av drift, förvaltning och releasehantering av verksamhetskritiska lösningar samt mycket god kunskap om följande områden:
  • Kunna leda och organisera förändringar iIT-miljön
  • God kunskap om och erfarenhet av Microsofts plattformar; Windows Server, .NET applikationer och arkitektur, koppling till databaser
  • God kunskap om distribuerade IT-lösningar, dess krav på nätinfrastruktur, brandväggsregler, lastbalansering o. dyl.
  • Releasehantering
  • Testplanering och testning
Vidare har du en god förmåga till helhetssyn. Du jobbar självständigt och strukturerat samt är en kommunikativ och social person som gillar att jobba i team.
Vi ser gärna att du har erfarenhet inom den operativa verksamheten på en flygplats och snabbt kan sätta dig in i användarnas förväntningar och omsätta dessa till rätt tjänster som gör nytta för hela
Swedavias verksamhet, dock är
det inte ett krav.

Vi
erbjuder

Vi erbjuder
en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus. På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt genomför vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning
och kontakt

Säkerhet har
hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda.

Välkommen
med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 30 april
2019. Tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Sök tjänsten via länken nedan:

https://swedavia-it.weselect.com/position/ovrigt/ovrigt/4628-test-release-manager-till-swedavia-it
Mer info
Kontaktperson Jenny Laurell
Telefon 0738-677 778
Område Sigtuna
Yrkesroll Data & IT, Testare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.