Systemingenjör Fastighetsautomation till Swedavia

Systemingenjör Fastighetsautomation till Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Swedavia Energi AB är ett företag inom Swedaviakoncernen som erbjuder trygga, effektiva och hållbara energileveranser och energitjänster till aktörer på Swedavias flygplatser. Med ett stort engagemang och hög kompetens söker vi, i samarbete med våra kunder, de långsiktigt bästa energilösningarna. Gruppen Taktisk Förvaltning och Utveckling, som är en del av Swedavia Energi, består av fyra medarbetare. För att förstärka gruppen söker vi nu en Systemingenjör till Stockholm Arlanda Airport.

Dina arbetsuppgifter

Som Systemingenjör får du ansvar för våra Fastighetsautomationssystem som styr och övervakar våra belysning-, värme-, kyla- och ventilationsanläggningar på Swedavias flygplatser. Du leder och tar ansvar för den verksamhetsnära förvaltningen av systemen tillsammans med vår IT-avdelning och i nära samarbete med övriga enheter. Arbetar aktivt med att identifiera förbättringar och genomföra förslag på driftoptimerade åtgärder för energibesparing och kostnadseffektivisering. Vi driver mindre uppdrag i egen regi och vid större projekt så tar vi hjälp av interna och/eller externa projektledare, du ingår då i projektet som kravställare. Din stationeringsort är Stockholm Arlanda Airport men resor till Swedavias övriga flygplatser förekommer.

Befattningen kan omfattas av beredskap för produktion- och komfortanläggningar.

Din profil

Du som söker har ingenjörsutbildning eller likvärdig erfarenhet av att jobba med Fastighetsautomationssystem och driftoptimering av anläggningar för belysning, värme, kyla och ventilation. Du bör ha god kunskap om Fastighetsautomationssystemens uppbyggnad och IT-struktur. Du är en van användare av Office-paketet. B-körkort är ett krav.

Som person är du målinriktad, engagerad, samarbetsorienterad, kommunikativ och självgående. Du har en förmåga att alltid slutföra det du påbörjat och du brinner för att utvecklas. Du har lätt för att anpassa dig till nya situationer och är bra på att snabbt komma in nya sammanhang.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus. På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag.

Swedavia ligger också framkant vad det gäller energieffektivisering och anläggningsutveckling inom fastigheter, vilket bl a resulterat i att vi tilldelats det Stora Energipriset och nominerats till E-PRIZE samt innehar den högsta ACA klimatackrediteringsnivån. Swedavia har även ett ISO certifierat Miljö- och Energiledningssystem.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse med placering på Stockholm Arlanda Airport.

Välkommen med din ansökan senast 24 februari 2020

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Industri & Anläggning, Anläggningsarbete, Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 24 feb 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.