Systemingenjör, Elsystem till Projekt och Uppdrag

Systemingenjör, Elsystem till Projekt och Uppdrag

Vi
är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Projekt
och Uppdrag befinner sig mitt i navet av svensk flygplatsverksamhet under utveckling och vi har en drivande roll inom byggnation och teknikutveckling på
Swedavias och andra kunders flygplatser. Swedavia står inför omfattande investeringar och behovet av våra tjänster ökar. Nu har du möjligheten att vara med och utveckla våra flygplatser till nya höjder.

Enheten Flygplatstekniska system består av flygplatsspecifika spetskompetenser inom kraftförsörjning, ljusanläggningar, styr- och övervakningssystem med mera.

Dina arbetsuppgifter

Som Systemingenjör
hos Projekt och Uppdrag kommer du att arbeta i en pulserande, operativ miljö som är igång dygnet runt, årets alla dagar. Du kommer främst arbeta med utredningar och kravspecifikationer samt ha rollen som teknikansvarig i olika projekt. De system du främst kommer att jobba med är "flygplatsspecifika" system;
Ljusanläggningar som styrs från trafikledningstornet, Kraftförsörjning av flygplatsoperativa system med mera. Utmärkande för vårt arbetssätt är att vi arbetar med hela anläggningsprocessen - från idé till färdigställd anläggning. För dig innebär det stora utvecklingsmöjligheter i din yrkesroll

Din profil

Som systemingenjör krävs att du har lätt att sätta dig in i användarens behov och översätta detta till tekniska lösningar.Vi söker dig som är högskoleingenjör eller civilingenjör med inriktning elektro/datateknik, eller har förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet.

Du har även minst fem års erfarenhet inom systemteknik, gärna som konsult eller entreprenör. Då du har både nationella och internationella kontakter behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet avseende flygbranschen och/eller flygplatser. Som person är du självgående, ansvarstagande, strukturerad och analytisk.
Du är prestigelös, lyhörd, visar respekt samt har lätt för att samarbeta.
Dessutom är du affärsmässig och drivande i dina kunduppdrag samt har en god kommunikativ förmåga. Du ser vidareutveckling av din egen och enhetens kompetens som en viktig del i ditt arbete.

Vi erbjuder

Projekt
och Uppdrag erbjuder stimulerande och utmanande uppdrag, ett öppet arbetsklimat och en god möjlighet till individuell utveckling.
Eftersom vi är en intern specialistenhet är du en del av det du utvecklar och du får vara med och skörda frukten av genomfört arbete.


våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss!

Är
du trött på att sitta i köer? Till Arlanda tar du dig på 20 minuter från Stockholms City eller Uppsala med kollektiva transportmedel.

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

Tjänsten är
tillsvidareanställning med placeringsort i första hand Stockholm Arlanda men det finns även möjlighet att sitta i Norrköping.

Kontaktperson:
Magnus Wetter, Chef Flygplatstekniska system: 0708-13 35 61 (Begränsad tillgänglighet 8/7-12/8 på grund av semester)

Välkommen
med din ansökan senast 2 september 2019
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Elektronik, Elkraft
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 2 sept 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.