Specialist informationsförvaltning till Swedavia

Specialist informationsförvaltning till Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Swedavias resa mot en modern och säker informationshantering erbjuder nya och spännande utmaningar. För att lyckas med detta behöver vi förstärka vårt engagerade och nytänkande team med en specialist informationsförvaltning med intresse för SharePoint.

Dina arbetsuppgifter

Som specialist informationsförvaltning deltar du i arbetet med verksamhetsnära förvaltning enligt vår förvaltningsmodell PM3. Det systemstöd du främst kommer att arbeta med är SharePoint där vi har applikationer för Ledningssystem, Avtalshantering, Ärendehantering, Personakter och Gruppwebbplatser. Du medverkar i utbildnings- och informationsinsatser för att etablera gemensamma arbetssätt för dokument- och informationshantering. Du bistår även i vårt arbete med informationssäkerhet och ärenden gällande dataskyddsfrågor.

Din profil

Vi söker dig som har akademisk relevant bakgrund och som har erfarenheter av arbete med strategisk dokument- och informationshantering samt goda kunskaper om SharePoint och alla dess funktioner. Erfarenhet från reglerad verksamhet och ISO 9001 ser vi som meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet av arbete inom informationssäkerhetsområdet och dataskydd.

Som person är du strukturerad och noggrann. Du har en god kommunikationsförmåga och

förmåga att i dialog med övriga verksamheten förankra och skapa förståelse för frågor inom informationsförvaltning, informationssäkerhet och integritetsfrågor.

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda ett mycket intressant jobb i en lärande, växande organisation. Du kommer att arbeta med engagerade, erfarna och kunniga kolleger. Arbete pågår med att genomföra en full processorientering av organisationen.

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. På swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningen är en tillsvidareanställning med placering på Stockholm Arlanda Airport men kan innebära resor till Swedavias övriga flygplatser och till Swedavias Norrköpingskontor. Har du frågor kring tjänsten går det bra att kontakta Katarina Ekelöf, chef dokumentstyrning, tel. 010-1090293.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: http://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakerhetsprovning.html

Välkommen med din ansökan senast 20 januari 2020, urval och intervjuer sker löpande.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Data & IT, Utbildning, Administration & Ledning, Databasadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 20 jan 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.