Solution Architect till flyginformationssystem, Swedavia IT

Solution Architect till flyginformationssystem, Swedavia IT

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Swedavia IT består av cirka 100
medarbetare och vi arbetar som den strategiska IT-partnern till Swedavias affärsverksamhet. Just nu söker vi en lösningsarkitekt som ska ansvara för arkitekturen i vårt flyginformationssystem.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som lösningsarkitekt/teknisk specialist kommer du att arbeta med att förvalta och vidareutveckla vårt flyginformationssystem som är "hjärtat" i vår operativa verksamhet på flygplatserna. Du kommer ha en nyckelroll i att förstå helheten av systemlösningen både övergripande och på en mer detaljerad nivå.

Du och dina kollegor ansvarar för systemet i nära samarbete med våra applikations- och driftsleverantörer. I din roll som lösningsarkitekt samarbetar du med många olika parter bl.a. arkitekter inom integration och API, leverantör och kollegor inom IT- säkerhet. I rollen kommer du att arbeta både strategiskt och operativt.

Din profil
För att lyckas i rollen har du gedigen erfarenhet av förvaltning av komplexa verksamhetskritiska IT-lösningar och driftsmiljöer. Du är en erfaren lösningsarkitekt som lätt sätter dig in i nya komplexa lösningar.
Du är mycket tekniskt kunnig och har en förståelse för helheten, samt har mycket god kunskap om följande områden:
  • Systemarkitektur
  • Microsofts plattformar; Windows Server, .NET applikationer och arkitektur samt koppling till databaser
  • Distribuerade IT-lösningar, dess krav på nätinfrastruktur, brandväggsregler, lastbalansering o. dyl.
Vidare har du en god förmåga till helhetssyn. Du är en social och kommunikativ person som trivs att jobba tillsammans i team och trivs i en roll med många kontaktytor. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom den flygoperativa verksamheten och snabbt kan sätta dig in i användarnas förväntningar och omsätta dessa till rätt tjänster som gör nytta för hela Swedavias verksamhet, men det är inte ett krav.

Vi
erbjuder

Vi erbjuder
en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus. På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt genomför vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning
och kontakt

Säkerhet har
hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda.

Välkommen
med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 30 april
2019. Tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Sök tjänsten via länken nedan:

https://swedavia-it.weselect.com/position/ovrigt/ovrigt/4667-solution-architect-net-till-flyginformationssystem
Mer info
Kontaktperson Jenny Laurell
Telefon 0738-677 778
Område Sigtuna
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.