Service Delivery Manager - Commercial & Operations till Swedavia IT

Service Delivery Manager - Commercial & Operations till Swedavia IT

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Swedavia IT består av cirka 100 medarbetare och vi arbetar som den strategiska IT-partnern till Swedavias affärsverksamhet. Nu söker vi en Service Delivery Manager till den gruppen som förvaltar och utvecklar våra system som stödjer vår kommersiella verksamhet (externa webbar, parkering, reklamytor etc) samt vår operativa verksamhet mot resenär (tex busstransfer, ledsagning, VIP, flyginformationssystem)

Dina arbetsuppgifter

Tillsammans med gruppen ansvarar du för att fortsätta vår påbörjade digitaliseringsresa i syfte att skapa attraktiva flygplatser för flygbolag, resenärer, hyresgäster och andra aktörer på Swedavias flygplatser.

Som Service Delivery Manager hos oss arbetar du med att leda, förvalta och vidareutveckla IT-lösningar inom vår kommersiella och operativa verksamhet.

Din profil

Du trivs i en roll med många kontaktytor. Du har gedigen erfarenhet av att förvalta och vidareutveckla IT-lösningar.

Du som söker skall vara social, nyfiken och har arbetat minst ett par år inom IT-branschen och har en bred erfarenhet inom IT som stöttar verksamheten. Problemlösning och teknikintresse ligger dig varmt om hjärtat. Du har kunskap om ITIL och erfarenhet av leveransstyrning. Vi arbetar med att implementera förvaltningsmodellen PM3.

Vi ser det som en stor fördel om du har generell kompetens inom systemutveckling. Gärna erfarenhet av IT-lösningar för den kommersiella verksamheten så som Digital Signage-system, kassasystem, CRM-lösningar, parkering eller andra system som stödjer resenären på en flygplats. Kompetens inom krav, design, utveckling, och/eller test är önskvärt för att passa i rollen. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Då du kommer att arbeta med affärskritiska system är noggrannhet, god flexibilitet och prioriteringsförmåga viktiga egenskaper för att lyckas. Vidare är du kommunikativ, lyhörd, uppmärksam och har förmågan att på ett representativt sätt bemöta både interna och externa parter. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom den operativa verksamheten på en flygplats och snabbt kan sätta dig in i användarnas förväntningar och omsätta dessa till rätt tjänster som gör nytta för hela Swedavias verksamhet, men det är inte ett krav.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus. På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt genomför vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på http://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakerhetsprovning.html. Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 6 januari 2020. Tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut.
Mer info
Kontaktperson Jenny Laurell
Telefon 0738-677 778
Område Sigtuna
Yrkesroll Data & IT, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet, Projektledare, Systemadministration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 6 jan 2020 (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.