Senior IT Architect till Swedavia

Senior IT Architect till Swedavia

Vill du vara med och bygga morgondagens digitaliserade flygplats?

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Swedavia Airport IT arbetar som den strategiska IT-partnern till Swedavias affärsverksamhet och har det övergripande ansvaret för IT-arkitekturen på Swedavia. Vi söker nu en erfaren Enterprisearkitekt/IT-arkitekt.

Dina arbetsuppgifter

Som IT-arkitekt hos oss har du ett övergripande ansvar för arkitekturen inom flera viktiga områden i Swedavias verksamhet. Din uppgift är att säkerställa en kostnadseffektiv, säker, skalbar och ändamålsenlig IT-arkitektur för dessa områden så att ingående systemlösningar lever upp till verksamhetens krav och förväntningar och bidrar till ökat affärsvärde.

Arbetet innebär att med utgångspunkt i befintliga IT-tjänster planera och realisera nya IT-lösningar som tillgodoser flygplatsernas behov. Detta samtidigt som övergripande IT-arkitekturprinciper, regler och riktlinjer efterlevs.

I ditt arbete ingår även att stötta lösningsarkitekter i pågående projekt och initiativ med design och dokumentation. Du verkar för att tekniska lösningar på flygplatsen långsiktigt bidrar till Swedavias övergripande mål och strategier. Du ingår även i Architecture Board som formellt granskar och normerar alla initiativ med bäring på IT.

Med rollen följer många kontaktytor, både externa och interna, och ett tätt samarbete med såväl verksamhet som leverantörer krävs. Du kommer också ha en viktig del i kravställning inför upphandlingar av nya IT-lösningar.

Din profil

Vi ser gärna att du har minst fem års erfarenhet som IT-arkitekt i en roll som Lösningsarkitekt, Domänarkitekt, Enterprisearkitekt eller motsvarande. Gärna med erfarenhet av olika arkitekturramverk.

Eftersom du kommer att vara en viktig del i arbetet med att genomföra många av de större förändringar som pågår inom Swedavia, vill vi att du brinner för förändringsarbete och har ett genuint intresse för IT, teknik och innovation.

Vi ser att du kommer från en omgivning där du arbetat med teknik i framkant. Du har en mycket god kompetens, såväl övergripande inom IT-området som inom modellering, integration, tjänsteorienterad arkitektur, cloud etc. Swedavias IT-miljö består av traditionella datahallar men vi har också påbörjat resan mot molntjänster och molninfrastruktur. Därför vill vi att du har stor kunskap och erfarenhet av arkitektur för lösningar i moln- och hybridmolnmiljö.

För att lyckas i din roll behöver du snabbt kunna sätta dig in i verksamhetens krav och förväntningar och omsätta dessa till rätt lösningar som gör verklig nytta för Swedavia som helhet.

Som person behöver du vara kommunikativ och social samtidigt som du är strukturerad, noggrann och initiativrik. Du är även van att arbeta självständigt samt bekväm med att ta beslut.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en betydelsefull och utvecklande tjänst i en organisation som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus. På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt genomför vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html.

Anställningsform: Heltid, tillsvidareanställning

Tillträdesdatum: Hösten 2021

Placeringsort: Stockholm Arlanda

Vid frågor om tjänsten kontakta: Chefsarkitekt Mattias Odensten, 073-86 77 100 eller CIO Johanna Kjellberg, 010-109 70 89.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 27 maj 2021!

Urval görs löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 27 maj 2021 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.