Rekryteringsspecialist IT till Swedavia Service Center

Rekryteringsspecialist IT till Swedavia Service Center

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Swedavia har sedan årsskiftet en ny avdelning, Swedavia Service Center inom Affärsstöd och Säkerhet, som ska arbeta med gemensam service för hela Swedavia. I den ingår Bemanning & Rekrytering som ansvarar dels för avrop av konsulter och dels för rekrytering av anställda, således samlar Swedavia all kompetens kring resurstillsättning inom samma enhet. Vårt uppdrag är att sätta standarden och processen hur man rekryterar på Swedavia, likväl som att själva driva rekryteringsuppdrag och stötta cheferna, HR Business Partners och övriga i rekryteringsfrågor. Eftersom en av våra rekryterare går vidare inom Swedavia letar vi nu efter en ny Rekryteringsspecialist med fokus på IT rekryteringar.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Rekryteringsspecialist med fokus på IT är din huvudsakliga uppgift att i nära samarbete med rekryterande chefer säkra kompetensförsörjning inom Swedavia IT. Du driver hela rekryteringsuppdrag tillsammans med rekryterande chef, från att behov uppstår till att avtal skrivs med kandidat. Swedavia IT är en växande avdelning i ett marknadsläge där det råder stor brist på kvalificerad IT kompetens, därför kommer du att arbeta mycket med att hitta sätt att locka de rätta kandidaterna till Swedavia, t ex genom sourcing, search och olika kandidatplattformar. I arbetsuppgifterna ingår även screening och urval, annonsskrivning, tester, samordning av intervjuer, genomförande av intervjuer, referenstagning, second opinion och kompetenskartläggningar. Du är chefens rådgivare och stöd genom hela rekryteringen.

Du bidrar till utvecklingen av Employer Branding och talangbedömning på Swedavia, genom utvecklingen av vår rekryteringsstrategi för IT rekryteringar, vilket innefattar optimering av jobbposteringar, utveckling av marknadsföringskanaler, rekryterings-kampanjplanering, talangplanering och effektiviseringar av rekryteringsprocessen. Det ingår också i arbetet att informera organisationen om rekryteringsprocessen och effektiva arbetsmetoder samt bidra i utvecklingen av Bemanning & Rekryterings arbetssätt, processer, riktlinjer och verktyg.

Swedavia står inför många stimulerande utmaningar framöver och vår förväntan är att du aktivt deltar i vår grupp för att lösa arbetsuppgifterna tillsammans med övriga kollegor. Vi bollar frågor med varandra dagligen och löser små och stora utmaningar tillsammans. Detta är en mångsidig roll som ofta kommer att kräva att du arbetar självständigt men samtidigt säkerställer att styrning och efterlevnad följs.

Din profil

Som person är du driven, noggrann, serviceinriktad och effektiv. Du behöver vara prestigelös och affärsmannamässig i ditt förhållningssätt, eftersom rollen är i hög grad konsultativ samtidigt som administrativa uppgifter kan dyka upp som behöver lösas snabbt.

Vi söker dig med gedigen erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering och tester, varav minst tre år är specifikt från rekrytering av IT roller. Erfarenhet av search och sourcing via olika typer av kanaler är ett krav. Stor administrativ vana är nödvändigt, likväl som intresse och erfarenhet av att arbeta i olika typer av program och system.

Du kommer att trivas hos oss om du gillar att ha koll på detaljer, hoppa mellan olika frågeställningar, bygger naturligt relationer med kunder, leverantörer och kollegor, och tycker om att planera och arbeta tillsammans som ett lag för Swedavias bästa.

Vi erbjuder

Hos oss kommer du att få arbeta i ett team om idag fyra rekryterare som arbetar med rekryteringar inom en mängd olika yrkeskategorier och på olika nivåer. Vi har allt från volymrekryteringar till unika specialisttjänster och chefsbefattningar. Du blir även en del av ett företag som arbetar proaktivt med hållbar utveckling och där du kommer att vara en viktig nyckel till att vi ska lyckas med vårt mångfaldsarbete som Swedavia värdesätter högt. På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss!

Är du trött på att sitta i köer? Till Arlanda tar du dig på 20 minuter från Stockholms City eller Uppsala med kollektiva transportmedel.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 28 feb 2020 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.