Projektcontroller till Stora Projekt

Projektcontroller till Stora Projekt

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Swedavia är inne i ett utvecklingsskede med stort fokus på nybyggnation och kommer i närtid att investera 15 miljarder kronor i byggnader och infrastruktur på sina flygplatser. Från och med januari 2018 har Swedavia en ny genomförandeorganisation - Stora projekt, där utvecklingsprogrammen, med syfte att öka kapacitet, på Arlanda, Landvetter, Bromma och Real Estate samlas. Stora Projekt skapades för att genomföra stora investeringar, säkerställa samordningsfördelar och behålla kompetens inom organisationen. Huvudsakligt fokus är strategiska och större investeringar i och kring våra flygplatser.

Till ekonomiavdelningen söker vi nu en Projektcontroller!

Dina arbetsuppgifter

Som Projektcontroller ansvarar du bland annat för operativ och ekonomisk projektuppföljning, projektbudget och prognos, riskhantering, kalkyler och rapportering till projektets ledningsgrupp och andra intressenter. Avstämning av projektuppföljningssystem, aktivering av anläggningstillgångar och medverkan vid ekonomimöten med entreprenörer är andra exempel på uppgifter som ingår i rollen.

Dels utgör du ett stöd för projektledarna i alla frågor som rör ekonomi, dels är din uppgift att kritiskt granska och bidra till att säkerställa att projekten levereras i rätt Tid, till rätt Kostnad och i rätt Omfattning.

Som Projektcontroller är du en del av ekonomiavdelningen samtidigt som du tillhör något av de större investeringsprojekt som utvecklar Arlanda Flygplats.

Din profil

Du är utbildad civilekonom eller har motsvarande utbildning, samt har flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete inom ekonomi. Du har erfarenhet av att arbeta som controller i projekt och du har goda kunskaper inom kostnadsuppföljning och prognoser. Vidare har du mycket goda kunskaper inom Excel samt baskunskaper inom entreprenadjuridik och upphandlingsformer. Det är meriterande om du har erfarenhet från byggbranschen, särskilt stora bygg- eller anläggningsprojekt, arbetat med successivkalkyler, har kunskap inom IFS och Antura.

Som person är du öppen, ansvarstagande och har lätt för att etablera ett välfungerande samarbete både inom ekonomiorganisationen, projektorganisationen och med andra interna och externa parter. Du är engagerad, strukturerad, noggrann och kan kommunicera obehindrat både på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss. För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här, https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm Arlanda. Du ingår i en grupp av controllers och rapporterar till Ekonomichef Stora Projekt.

Välkommen med din ansökan senast 12 januari 2020, vänta inte med att söka då vi arbetar med löpande urval.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 12 jan 2020 (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.