Kravanalytiker till Swedavia IT

Kravanalytiker till Swedavia IT

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Swedavia IT består av cirka 100 medarbetare och vi arbetar som den strategiska IT-partnern till Swedavias affärsverksamhet. Vi söker nu kravanalytiker med fokus på upphandling som kan arbeta med våra IT- leveranser.

Dina arbetsuppgifter

Som kravanalytiker i upphandlingsprojekt leder du kravarbetet genom hela projektet. Du arbetar med att identifiera, analysera och kartlägga affärsverksamhetens behov. Tillsammans med beställaren identifierar och förtydligar du kraven mot uppsatta affärsmål i syfte att kunna upphandla IT system.

Din profil

Vi söker dig som har ett genuint intresse för att utveckla affärsverksamheten med hjälp av IT.


Det är viktigt att du har god förmåga att sätta dig in beställarens behov och har intresse för teknik. Du är en lagspelare som rör dig naturligt mellan strategiska och operativa arbetsuppgifter, delar gärna av dig av dina kunskaper och erfarenheter och bidrar gärna praktiskt.

Vi tror att du har:
  • gedigen bakgrund som kravanalytiker inom upphandlingsprojekt
  • erfarenhet att arbeta både med funktionella och icke funktionella krav
  • dokumenterad erfarenhet av processmodellering, workshops och relaterade metodiker och verktyg för kravhantering
  • du är en strukturerad och noggrann person med god analytisk förmåga som har förståelse för komplexa flöden, beroenden och samband
  • goda kunskaper i både svenska och engelska och är bra på att uttrycka dig i både tal och skrift
Du är kommunikativ, pedagogisk, har en god samarbetsförmåga och har lätt för att bygga relationer. Målinriktat driver du kravarbetet framåt på ett sätt som engagerar och lockar det bästa ur varje individ i kreativa processer. Du är trygg i dig själv och har förmåga att ta beslut även när alla inte är överens.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus. På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär.

Anställning och kontakt

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt genomför vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Placering är Stockholm Arlanda Airport. Vid frågor, vänligen kontakta: rekryterande chef Rani Hall 073-8677543 eller HR, Jenny Laurell 073-867 77 78.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 6 januari 2020. Tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut.
Mer info
Kontaktperson Jenny Laurell
Telefon 0738-677 778
Område Sigtuna
Yrkesroll Data & IT, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet, Projektledare
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 6 jan 2020 (30 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.