GIS-specialist till Swedavia

GIS-specialist till Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

För att lyckas med detta behöver vi förstärka vårt engagerade och nytänkande team med en kommunikativ och utvecklingsorienterad lagspelare.

Dina arbetsuppgifter.

Swedavia har precis lanserat en ny GIS-plattform och det finns stora möjligheter inom detta område. GIS behöver användas i mycket större utsträckning an vad som görs idag och det är där du kommer in i bilden. Du kommer att jobba tillsammans med GIS-teamet och i arbetsuppgifterna ingår att:
  • formulera och leverera lösningar som efterfrågas genom att ta fram eller anpassa och konfigurera befintliga GIS-applikationer och mobilappar.
  • bearbeta, visualisera, konfigurera och konvertera geografiskt data.
  • kvalitetssäkra data och applikationer.
  • designa och sätta upp karttjänster.
  • utbilda och ge stöd/support till GIS-användare.
  • bidra till en bra förvaltning av GIS inom Swedavia.
Din profil

Vi tror att du som söker har ett starkt eget driv och ett intresse för att lära och utvecklas. Du trivs i en snabbfotad miljö med krav på flexibilitet och lösningsfokus. Då rollen innebär många kontaktytor, både internt och externt ser vi att du som söker är en god kommunikatör. Att samarbeta med andra inom olika områden kommer naturligt för dig och du uppfattas som prestigelös. Vidare söker vi dig som självständigt tar dig an dina arbetsuppgifter med fokus på en kvalitativ leverans.

Vi söker dig som har högskoleexamen inom GIS/GIT med några års erfarenhet av arbete inom området eller erfarenheter som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga. Du bör ha erfarenhet av flera delar i ESRI:s ArcGIS-plattform (server, desktop, appar eller portal för ArcGIS). Erfarenhet av FME Desktop och FME Server. Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att utveckla mobila GIS-lösningar samt erfarenhet av optimering av karttjänster. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med neutrala filformat, exempelvis XML, IFC samt tidigare erfarenhet av administration, konfiguration och underhåll av ArcGIS Enterprise (Portal for ArcGIS, ArcGIS Server, ArcGIS Data Store, ArcGIS Web Adaptor) och ArcGIS Desktop är meriterande, men inget krav.

Vi erbjuder

Swedavia erbjuder en stimulerande och utmanande arbetsmiljö samt ett öppet arbetsklimat med god möjlighet till personlig utveckling.

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningen är en tillsvidareanställning med snarast tillträde och med placeringsort Stockholm Arlanda.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 7 januari 2020.

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.