Examensarbete Swedavia Energi, våren 2020

Examensarbete Swedavia Energi, våren 2020

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Swedavia Energi är ett bolag inom Swedavia Koncernen som erbjuder trygga, effektiva och miljöanpassade energileveranser och energitjänster till alla aktörer på Swedavias tio flygplatser. Med ett stort engagemang och hög kompetens söker vi, i samarbete med våra kunder, de långsiktigt bästa energilösningarna. Vi ansvarar för energiförsörjningen, el värme kyla, till Stockholm Arlanda Airport samt för inneklimatet i terminalerna och all belysning både inom- och utomhus.

Examensarbete Energi

Vill du vara med och göra en energikartläggning enligt Lag (2014:266) om energikartläggning i stora företag? 2016 genomförde vi en energikartläggning i egen regi av hela Swedavias verksamhet på våra tio flygplatser och 2020 är det dags igen! Vi räknar med att sätta igång i slutet av januari 2020.

Energikartläggningen innehåller följande moment:

Övergripande beskrivning

Tillförd energi
 • Energikällor
Energianvändning i Swedavias egen verksamhet
 • Byggnader och lokaler
 • Verksamhet
 • Transporter
Analys och prioriteringar
 • Nyckelvärden
 • Energiprestanda
Detaljerad energikartläggning
 • Prioriterade områden för ytterligare kartläggning
Kostnadseffektiva åtgärder
 • Förslag på kostnadseffektiva åtgärder för förbättrad energiprestanda
Kartläggningsrapport
 • Sparas minst sju år
 • Förnyas vart fjärde år
 • Delar rapporteras till STEM
Vem är du?

Vi söker dig som går ditt sista år på ett ingenjörsprogram med energiinriktning och som vill göra ett examensarbete med förankring i verkligheten.

Vi erbjuder

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Innan du kan börja

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan du kan börja hos oss. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på https://www.transportstyrelsen.se/sv/Luftfart/Luftfartsskydd-security/

Välkommen med din ansökan senast 11 december 2019, men gärna så snart som möjligt då urval sker löpande.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Examensarbete
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 11 dec 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.