Entreprenadupphandlare till Swedavia Inköp

Entreprenadupphandlare till Swedavia Inköp

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta Flygplatser.

Vi söker en entreprenadupphandlare med fokus på bygg- och entreprenad men även teknisk utrustning och tekniska tjänster.

Dina arbetsuppgifter
Som entreprenadupphandlare arbetar du med att planera, genomföra och följa upp inköp vid en eller flera av Swedavias flygplatser i något av våra stora utvecklingsprojekt eller mindre investeringsprojekt. Du är involverad redan tidigt i projektet och är ansvarig för att driva upphandlingar av olika slag under hela projektets genomförande.

I arbetet ingår att självständigt och på affärsmässigt sätt driva hela inköpsprocessen. Det innebär att du blir en nyckelperson som kombinerar olika inköp/avtal på bästa sätt och driver Swedavias gemensamma inköpsmål och strategier. En naturlig del av ditt arbete kommer att vara uppföljning och rapportering av utfall samt nyckeltal till inköpsledningen och projektledningen.

Din profil
Vi vill att du har några års inköpserfarenhet, är duktig på att skriva avtal och har god förhandlingskompetens. Vi ser att du självständigt har genomfört entreprenadupphandlingar samt har juridisk kunskap inom entreprenadjuridik och har god kännedom inom AF, AMA, AB,
ABT samt ABK. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av offentlig upphandling LUF eller LOU och att du har grundläggande byggteknisk kunskap. Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning.

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och ser gärna att du är drivande och tar dig an uppsatta mål med entusiasm. Genom god planering har du förmåga att arbeta produktivt och är mån om att leverera resultat med hög kvalitet.

För att lyckas är det viktigt att du har förmåga att skapa kontakter och marknadsföra inköpsverksamheten såväl internt som externt. Du är strukturerad och skicklig på att göra affärer samt hitta tekniskt och affärsmässigt fördelaktiga lösningar på kort och lång sikt.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en stimulerande arbetsplats där ingen dag är den andra lik, där du och dina insatser kommer att uppskattas och värderas. På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som ett hållbart företag. På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt
Säkerhet har hög prioritet för oss på
Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Placeringsort är Stockholm Arlanda.

Välkommen med din ansökan senast 2 juni 2019.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp, Juridik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 2 juni 2019 (37 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.