Enhetschef Mark till Stockholm Arlanda Airport

Enhetschef Mark till Stockholm Arlanda Airport

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Vi söker en enhetschef till enheten Mark inom avdelningen Underhåll till Stockholm Airports för att leda, driva och utveckla verksamheten mot ställda mål och förväntningar. Enheten Mark ansvarar för förvaltning, underhåll och utveckling av flygplatsens mark både på airside och landside inkl. de skogsfastigheter som finns inom Swedavias ägo.

Vi erbjuder en spännande tjänst för dig som vill bidra med din kunskap inom mark och anläggning till att utveckla våra förvaltnings- och underhållsplaner samt ansvara för att de genomförs på ett effektivt sätt.

Dina arbetsuppgifter

Som chef för Enheten Mark svarar du för planering och genomförande av förvaltnings- och underhållsplaner samt att samtliga anläggningar uppfyller kraven enligt gällande lagar och riktlinjer, inkl. specifika tillstånd och certifikat. I detta ansvar ingår även väghållaransvar samt budgetansvar. Du är kravställare i investeringar som skall genomföras där det påverkar enhetens ansvarsområden, det kan tex vara reinvesteringar, underhållsinvesteringar eller exploatering av markområden.

Din profil

Du drivs av att utveckla och coacha din organisation för att uppnå våra gemensamma mål och därför vill vi att du arbetat som ledare under minst 5 år och gärna varit ledare över ledare. Allra helst har du erfarenhet av att leda personal som både jobbar med förvaltning och med dagligt underhåll. Du är i grunden högskoleingenjör inom Mark & Anläggning eller har annan relevant verksamhetskunskap inom ansvarsområdet som kan bedömas likartat.

Du har erfarenhet av att jobba med komplexa markanläggningar inom ett brett område så som hårdgjorda ytor, skog och åkermark, gärna god kunskap inom olika typer av ytskikt, såsom, asfalt och betong. Vi önskar också att du har kunskap och erfarenhet av att aktivt arbeta med att höja den tekniska nivån på markanläggningar som inom vissa delar har ett accelererande avhjälpande underhållsbehov.

Om du har erfarenhet av att arbeta processorienterat är det meriterande. Du behöver även ha god svenska och engelska i tal och skrift.

Att arbeta på Swedavia

Hos oss kommer du att få arbeta i en dynamisk miljö med komplexa mark och underhållsfrågor. Stockholm Airports innefattar Stockholm Arlanda Airport och Bromma Stockholm Airport och du kommer att ha ett brett samarbete på flygplatserna. Bara på Stockholm Arlanda Airport har vi ca 3500 ha skog, ca 565 ha åkermark, tre rullbanor, taxibanor, rampytor, vägar, broar och ett stort område hårdgjorda ytor att underhålla, vilket i sig är en stor utmaning att planera och underhålla. 5 personer kommer att vara direktrapporterande till dig varav en gruppchef som i sin tur 11 specialister, experter som rapporterar till sig. Som Enhetschef Mark rapporterar du till chefen för Underhåll Stockholm, Elisabeth Svedberg.

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Ange anställningsform: Heltid, tillsvidare. Urval sker löpande.

Tillträdesdatum: augusti 2021

Placeringsort: Stockholm Arlanda

Kontaktuppgifter: Elisabeth Svedberg, Underhållschef Stockholm, elisabeth.svedberg@swedavia.se 070-9941490

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 24 maj 2021!
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 24 maj 2021 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.