Cargo Development Manager

Cargo Development Manager

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Avdelningen Aviation Business arbetar för ökad tillgänglighet, hållbar volymtillväxt och förbättrat affärsresultat på våra flygplatser. Inom Aviation Business ansvarar Key Account Management (KAM) för utveckling, hantering och koordinering av kunddialogen med våra störst kunder. Vi ansvarar även för att utveckla frakten på våra flygplatser. Vi arbetar både med de flygbolag som har egna fraktflygplan och de som har frakt på passagerarflyg, främst på den interkontinentala trafiken. För att lyckas med vårt uppdrag söker vi nu en Cargo Development Manager till vårt team som vill vara med i arbetet att driva och utveckla vår fraktverksamhet.

Organisatoriskt tillhör vi den nya koncernenheten Marknad- och kommersiell utveckling.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med olika externa aktörer inom alla delar av flygfrakten; flygbolag, återförsäljare, fraktterminaler och speditörer med målsättning att optimera förutsättningarna för att öka fraktvolymerna på våra flygplatser. En viktig arbetsuppgift är att fortsätta utveckla branschsamarbetet inom Air Cargo Sweden. Du kommer att arbeta med att utveckla flygfraktsaffären och stötta flygplatserna i frågor kring flygfrakt. Dessutom kommer du att delta i olika utredningar, både internt och externt. Du kommer även att medverka i det strategiska arbetet avseende flygfraktsfrågor.

Din profil

Troligtvis har du en akademisk utbildning med inriktning mot logistik, ekonomi eller motsvarande. Du har erfarenhet av och mycket god kunskap om flygfraktsbranschen och har ett brett nätverk bland dess aktörer. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från flygplats. En självklarhet är att du drivs av mötet med kunden. Genom din analytiska förmåga och din organisatoriska fallenhet blir du lyckosam i att se såväl delar som helhet. Du utmanas av att verka i en komplex verksamhet med många intressenter. Du inspireras av att ta egna initiativ och att slutföra projekt. För att lyckas i arbetet behöver du ha lätt för att skapa relationer och samarbeta med människor på olika nivåer. Du är van att arbeta självständigt och driva ditt ansvarsområde framåt. Du kommunicerar med lätthet såväl skriftligt som muntligt på svenska och engelska. Körkort är ett krav.

Vi söker dig som är prestigelös, lyhörd och är van att arbeta i team. Du bidrar i alla lägen till ett bra arbetsklimat.

Vi erbjuder

Vi ger dig möjlighet till mycket intressanta arbetsuppgifter där du ingår i ett bra, drivande team och vi ser fram emot att välkomna dig till oss.

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på Stockholm Arlanda Airport.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: http://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakerhetsprovning.html

Välkommen med din ansökan senast 29 oktober 2019.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager, Account Manager, Transport & Logistik, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 29 okt 2019 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.