API Platform Architect till Swedavia IT

API Platform Architect till Swedavia IT

Vill du vara med och bygga morgondagens digitaliserade flygplats?

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Swedavia
IT består av cirka 100 medarbetare och vi arbetar som den strategiska IT-partnern till Swedavias affärsverksamhet. Området
Information Management är högt prioriterat inom Swedavia med stor betydelse för att nå våra högt satta affärsmål. Molnbaserade REST API:er är ett satsningsområde inom Information Management och därför söker vi en nu en API Platform Architect.

Dina arbetsuppgifter
Som API Platform Architect inom leveransområdet Information Management kommer du att ha det övergripande ansvaret för att designa API:er och den tekniska arkitekturen. Du kommer att arbeta tätt ihop med både beställarsidan såsom beställare, slutkonsumenter och leveransledare samt med utvecklarsidan såsom utvecklare, kravledare, testledare, testare och teknisk förvaltning.

Du arbetar även med systemarkitektur och utmanande lösningar med hjälp av den senaste tekniken på området. Du utarbetar och vidareutvecklar designprinciper, tar fram arkitektur och övergripande design samt dokumenterar lösningsförslag.

Din profil
Vi tror att du har ett antal års erfarenhet av IT-branschen och verksamhetsnära IT. Vi ser också att du gärna har kunskaper och erfarenhet inom;
  • Specification byExample
  • informationshantering
  • IT-säkerhet
  • REST (ur ettdesign- och användarperspektiv)
  • Azure och .NET
  • agila metoder
Eftersom du kommer vara en viktig del i vårt arbete med att genomföra större förändringar inom Swedavia IT är det av stor betydelse att du är en person som brinner för förändringsarbete och har ett genuint intresse för IT och tjänsteförvaltning. Det är även viktigt att du trivs i en roll med många kontaktytor och är kommunikativ, social och serviceinriktad.

Certifiering inom ITIL Foundation 3.0 och erfarenhet av projektledning, leveransstyrning och lösningsdesign är önskvärt. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder
Vi kan erbjuda en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus.

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På Swedavias hemsida och i Framtidens
Karriär kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning
Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning.Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 30 april 2019.

Sök tjänsten via:

https://swedavia-it.weselect.com/position/ovrigt/ovrigt/4647-api-platform-architect-till-swedavia-it
Mer info
Kontaktperson Jenny Laurell
Telefon 0738-677 778
Område Sigtuna
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 26 maj 2019 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.