Vill du vara med och bygga morgondagens digitaliserade flygplats?

Vill du vara med och bygga morgondagens digitaliserade flygplats?

Vi söker nu en erfaren och initiativrik Service Delivery Manager inom området Collaboration till enheten Swedavia Airport IT!

Enheten arbetar som den strategiska IT-partnern till Swedavias affärsverksamhet och har det övergripande ansvaret för IT-arkitekturen på Swedavia.

Vi erbjuder en betydelsefull och utvecklande tjänst i en organisation som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus. Hos oss får du chansen att vara med på en spännande, utmanande och utvecklande resa i en föränderlig och unik bransch!

Dina arbetsuppgifter

Som Service Delivery Manager hos oss har du end-to-end ansvar för dina tjänster och säkerställer rätt värde till rätt kostnad och rätt kvalitet. Tillsammans med verksamheten utarbetas och genomförs tjänsternas utvecklingsplaner och tillsammans med våra leverantörer och partners säkerställs den löpande leveransen.

Du som SDM säkerställer regelefterlevnad, säkerhet, tekniskdokumentation, användardokumentation, uppföljning av leverantörer och budget. I rollen som SDM Collaboration ingår även att säkerställa driften och livscykelhantering av Swedavias digitala samarbetsverktyg för slutanvändare som verkar i en hybrid miljö. Du kommer även agera som förvaltningsledare inom dina områden.

Du kan vara placerad på någon av Swedavias flygplatser eller kontor i Norrköping med möjlighet till distansarbete visstid.

Din profil

Du har eftergymnasial utbildning inom aktuellt område eller motsvarande samt erfarenhet från leverantörsstyrning, projektledning och systemkoordinering. Du har mycket goda kunskaper och erfarenhet av arbete med Microsoft Office 365 med fokus på samarbetsverktyg som Teams, Sharepoint, Outlook etc. ur slutanvändarperspektiv. Vi ser även att du har erfarenhet av att arbeta i Microsofts miljöer, Intune och Azure/Conditional Access. Meriterande med erfarenhet av informationssäkerhet och dokumenthantering. Krav på goda kunskaper i svenska samt engelska i tal och skrift.

Du blir en viktig del i vårt arbete med genomförandet av större pågående förändringar inom Swedavia och behöver därför vara en person som brinner för förändringsarbete och har ett genuint intresse för IT, teknik och tjänsteförvaltning. För att lyckas i din roll behöver du snabbt kunna sätta dig in i verksamhetens krav och förväntningar och omsätta dessa till rätt lösningar som gör verklig nytta för Swedavia som helhet.

Som person är du kommunikativ och social samtidigt som du är strukturerad, noggrann och initiativrik. Du är även van att arbeta självständigt samt bekväm med att ta beslut.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Heltid, tillsvidare

Tillträdesdatum: Hösten 2022

Placeringsort: Stockholm Arlanda

Vid frågor kontakta: Chef Arbetsplats, Lena Thorén, lena.thoren@swedavia.se

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 7 augusti. Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 7 aug 2022 (41 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.