Utbildningsledare till Fältavdelningen Stockholm Arlanda Airport

Utbildningsledare till Fältavdelningen Stockholm Arlanda Airport

Avdelningen Airfield Operations Arlanda utför de minutoperativa tjänsterna för att få verksamheten att fungera för Swedavias kunder: resenärer, flygbolag och hyresgäster, där resenären är vår primära kund. Inom Operations finns enheten Fält som har till uppdrag att säkerställa en effektiv och pålitlig drift av färdområdet samt har det sammanhållande operativa ansvaret för flygsäkerheten. Till färdområdet tillhör taxibanor, rullbanor och övriga ytor på behörighetsområdet Airside, sammanlagt omkring 8,7 miljoner kvadratmeter. Vi söker nu en utbildningsledare som vill vara med i arbetet att säkerställa den säkerhet och servicegrad som krävs för att driva en flygplats i toppklass!

Dina arbetsuppgifter

Som utbildningsledare inom Stockholm Arlandas fältavdelning ansvarar du för att genomföra utbildningar inom ramen för utbildningsfunktionens uppdrag. Detta innebär att planera, genomföra, examinera och certifiera godkända elever samt registrera och dokumentera all genomförd utbildning för flygplatsens fälttjänstpersonal. Du ansvarar även för kvalitetssäkring av kurser samt att ta fram och uppdatera läromedel.

I din roll kommer du även att representera Arlandas fältavdelning och Swedavia vid upprättande av produktionsförslag, kompetenskrav, måldokument och kursplaner. Initialt så avser denna tjänst främst utbildare inom körtillstånd för att säkra att de elever som genomför utbildningen har rätt teoretiska samt praktiska kunskaper för att framföra fordon på Airside. På sikt finns chans att utöka sina kunskaper inom utbildningsområdet.

Din profil

Dokumenterad bakgrund inom utbildning är ett grundkrav. Då en stor del av ditt arbete går till att utbilda så är det viktigt att du brinner för att stå och prata inför andra. För att lyckas i rollen krävs att du är pedagogisk, strukturerad och flexibel. Du trivs med att arbeta med praktiska och administrativa arbetsuppgifter och har goda kunskaper i svenska och engelska språket i både skrift och tal. Datorvana i MS Office programmen krävs. Meriterande är om du tidigare har arbetet på flygplats och/eller med större maskiner/arbetsfordon samt innehar C-körkort. Du är noggrann och lägger stor vikt vid att hålla en god kvalitet i ditt arbete. För att trivas och må bra i rollen är det viktigt att du är självgående, strukturerad samt planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. I samarbete med andra är du lyhörd och inlyssnande. Du är välformulerad och kan engagera och bidra med tydlighet i utbildningar samt enskilda möten såväl i små som stora grupper. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Resor i tjänsten kommer att förekomma.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Tillsvidare, urval sker löpande

Tillträdesdatum: Efter överenskommelse

Placeringsort: Stockholm Arlanda

Vid frågor kontakta: Christian Nyberg, Enhetschef Airfield Maintenance STO, 010-109 14 90.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 30 september 2022.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 30 sept 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.