Teamchef till Passenger Services Stockholm Arlanda Airport

Teamchef till Passenger Services Stockholm Arlanda Airport

Har du ledarerfarenhet, tycker om att arbeta nära verksamheten och är på jakt efter nya utmaningar? Vi söker dig som brinner för operativt ledarskap och vill vara med i arbetet att fortsätta utveckla Passenger Services till en verksamhet i toppklass! Rollen som teamchef passar dig som i samverkan med övriga chefer vill leda, inspirera och stötta människor i en dynamisk miljö med högt tempo och som uppskattar ett nära samarbete med medarbetare och chefskollegor.

Passenger Services på Stockholm Arlanda Airport består av sex avdelningar som på olika sätt möter resenärerna på flygplatsen. Verksamheten pågår dygnet runt, 365 dagar om året. Stockholm Arlanda Airport är inne i ett intensivt utvecklingsarbete för att möta framtida behov och anpassa oss till nya förutsättningar. En viktig del av vårt arbete att ytterligare höja resenärsupplevelsen och stärka medarbetarnöjdheten, är att öka ledarnärvaron i verksamheten. Därför vill vi nu bli fler teamchefer på avdelningarna för PRM Assistance och Terminal Services.
  • PRM Assistance ansvarar för assistans till resenärer med särskilda behov samt ledsagning av ensamåkande barn.
  • Terminal Services består av funktioner som arbetar med flygplatsinformation, försäljning av marktransporter, turistinformation samt styrning av passagerarflöden i terminal.
Dina arbetsuppgifter

Som teamchef inom Passenger Services ansvarar du för medarbetarnas leverans, prestation och välbefinnande på arbetet. Du rapporterar till din gruppchef, som ansvarar för funktionens leverans till verksamhetsprocessägaren på Arlanda Airport. Som teamchef har du arbetsmiljöansvar och personalansvar för ett dedikerat team av medarbetare. Då verksamheten är skiftgående och personaltät har man som teamchef ett delat arbetsgivaransvar för alla medarbetare i funktionen under arbetsdagen. För att möta alla dina medarbetare kräver jobbet att du varvar dina arbetstider mellan förmiddag och eftermiddag samt att du ibland arbetar helger.

Säkerhet är avgörande i vår verksamhet och du ansvarar för att funktionen arbetar i enlighet med Swedavias säkerhetsstyrningssystem. Medarbetarnas kompetens, prestation och bemötande är avgörande för att vi ska lyckas. Det är teamchefens roll att skapa goda förutsättningar för medarbetarna att lyckas i sina uppdrag. Detta genom att löpande informera, följa upp, stötta och coacha dem i vardagen.

Hos oss kommer du att få arbeta på en dynamisk arbetsplats med omväxlande arbetsuppgifter, där du ena dagen sitter i MBL-förhandlingar, andra dagen arbetar operativt ute i driften och tredje dagen arbetar med att visa dina medarbetare uppskattning och stöd.

Din profil

Vi söker dig som har några års erfarenhet av operativt ledarskap eller som har arbetat med personalfrågor på annat sätt tidigare, exempelvis inom HR. Du har arbetat nära medarbetare i snabbrörliga och dynamiska verksamheter och leder andra genom ett coachande förhållningssätt.

Som person är du ansvarstagande, självgående och initiativtagande. Du har förmågan att anpassa din arbetsdag efter en operativt föränderlig miljö. Det syns på dig att du trivs tillsammans med människor och du är ett föredöme i serviceögonblicket. Du ser vikten av att skapa, bibehålla och utveckla goda relationer med många olika intressenter på en stor arbetsplats. För att passa i tjänsten krävs goda kunskaper i engelska eftersom arbetet bedrivs i en internationell miljö. Vi ser även att du har B-körkort och kan ta dig till Arlanda dygnets alla timmar.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Tillträdesdatum: Efter överenskommelse

Placeringsort: Arlanda

Kontaktuppgifter: Chef PRM & Terminal Services Veronica Hemström, 010-109 17 93

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Varmt välkommen med din ansökan senast 15 augusti 2022!
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll HR & Personal, Personalchef
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 15 aug 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.