Swedavia söker en projektingenjör inom energiområdet.

Swedavia söker en projektingenjör inom energiområdet.

Är du duktig på att jobba med underhållsfrågor inom energiområdet och vill även hjälpa våra flygplatser med att möta behoven för en elektrifierad fordons- och flygflotta?

Vi söker en medarbetare som kommer att ansvara för många av dessa uppdrag på Swedavia!

Som Projektingenjör på vår underhållsavdelning kommer du att jobba med spännande investeringsprojekt på Swedavias flygplatser.

Swedavia stoltserar med att ligga i framkant inom energieffektivisering och anläggningsutveckling där ditt jobb blir att vara Swedavias energispecialist i de här projekten.

Dina arbetsuppgifter

Swedavia har ett stort antal fastigheter med olika typer av behov och förutsättningar där en effektiv och pålitlig drift är viktigt. Som Projektingenjör ansvarar du för investeringar i våra el-, belysning-, värme-, kyla- och ventilationsanläggningar på Swedavias flygplatser genomförs på ett säkert och kostnadseffektivt sätt, i allt från terminalbyggnader och hangarer till kontorsbyggnader och verkstäder.

Swedavias energienhet arbetar både med Drifts - och förvaltningsfrågor, men vi deltar även i utvecklingsprojekt tex laddning av elfordon och elflyg. Vi ser ett stort behov av utbyggnad av laddinfrastruktur för elfordon de kommande åren.

Du arbetar aktivt med att identifiera förbättringar och genomföra förslag på driftoptimerade åtgärder för energibesparing och kostnadseffektivisering. Du får rollen som kravställare inom ditt specialistområde i dessa projekt och även i projekt som drivs av andra enheter eller aktörer.Du kommer att ansvara för att utreda behov, ta fram underlag, föreslå lösningar som leder fram till ett genomförbart uppdrag

Din profil

Du som söker har ingenjörsutbildning samt minst 5 års praktisk erfarenhet eller likvärdiga meriter.

Du har jobbat med ett projekts alla faser såsom idéframtagning, utredning, planering, genomförande och uppföljning av åtgärder som syftar till att förvalta och utveckla energianläggningar.

För att vara framgångsrik i rollen behöver du ha lätt för att anpassa dig till nya situationer och vara bra på att snabbt komma in i nya sammanhang. Du har en förmåga att alltid slutföra det du påbörjat och du brinner för att utvecklas. Som person är du målinriktad, engagerad, en god kommunikatör på svenska och engelska samt vara självgående och har lätt för att samarbeta.

Du behöver vara väl insatt Office-paketet.

B-körkort är ett krav för att kunna ta dig runt på flygplatsen.

Meriterande är erfarenhet av elprojektering samt XLPM's projektmetodik

Tjänsten kan innebära resor till Swedavias övriga flygplatser.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Heltid, tillsvidare

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Placeringsort: Stockholm.

Kontaktuppgifter vid frågor: Clas Hammarin, Chef Energi, clas.hammarin@swedavia.se 0768-691738

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-06! Tveka inte att söka!

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 6 juni 2022 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.