Swedavia söker en ansvarstagande Systemförvaltare!

Swedavia söker en ansvarstagande Systemförvaltare!

Vill du jobba som systemförvaltare i en dynamisk och omväxlande arbetsmiljö med flygpuls och atmosfär? Vi söker dig som är en erfaren systemförvaltare med kunskap om byggprocess, som vill ansvara för Swedavias Fastighetsportal!

Som systemförvaltare för Fastighetsportalen tillhör du enheten Fastighetsinformation, en enhet som förvaltar och tillgängliggör tekniska fastighetsdata för Swedavias 10 flygplatser.

Dina arbetsuppgifter

Fastighetsportalen består av Swedavias arkiv för digital information om våra anläggningar. Informationen gäller modeller, ritningar, drift- och underhållsinstruktioner samt projektnätverk och ärendehantering för våra användare. Våra användare är till exempel entreprenörer, projektörer och underhållsingenjörer. Du arbetar verksamhetsnära och tillsammans med IT ansvarar du för drift, förvaltning och utveckling av systemet samt upprättande av förvaltningsplaner och systemdokumentation.

I din tjänst ingår att ansvara för att koordinera, prioritera och besluta om aktiviteter inom ramen för beslutad förvaltningsplan. Du ansvarar även för uppföljning av leverantörsavtal, beställningar och incidenter och ser till att säkerhetskraven uppfylls och efterlevs. Du leder arbetet med den löpande administrationen i systemet som exempelvis registervård, konfiguration och användarhantering.

Du agerar även support och utbildar användare samt uppdaterar användarmanualer och arbetsrutiner. Du arbetar aktivt med att förbättra och utveckla systemstödet för verksamheten genom insamling av krav och behov samt samverkar med andra systemförvaltningar.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom data- och systemvetenskap samt flerårig erfarenhet av verksamhetsnära systemförvaltning. Du har tidigare arbetat enligt strukturerade arbetssätt och har erfarenhet av registervård. Vi tror att du tidigare har arbetat i system som hanterar stora informationsmängder och har mycket goda kunskaper i SharePoint. Du har även grundläggande kunskaper om byggprocess och anläggningsstruktur och mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Som person är du strukturerad och tycker om ordning och reda. Du är självgående, ansvarstagande och analytisk. Vidare är du prestigelös, lyhörd, visar respekt samt har lätt för att samarbeta. Du är affärsmässig och drivande i dina uppdrag samt har en god kommunikativ förmåga och du ser vidareutveckling av din egen och enhetens kompetens som en viktig del i ditt arbete.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Hos oss kommer du att få arbeta i ett engagerat team med placering på Arlanda, men med viss möjlighet till arbete på distans.

På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Tillsvidareanställning, heltid kontorstider

Tillträdesdatum: Omgående enligt överenskommelse

Placeringsort: Arlanda, med viss möjlighet till distansarbete

Kontaktuppgifter: Björn Pihl, bjorn.pihl@swedavia.se 073-5440870

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 11 september 2022.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Data & IT, Systemadministration
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 11 sept 2022 (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.