Swedavia Regional Airports söker kvalitetschef

Swedavia Regional Airports söker kvalitetschef

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete i en spännande miljö där vi ständigt utvecklar våra processer, flygplatser och dess varierande verksamheter. Som kvalitetschef vid Regional Airport har du ett övergripande ansvar för kvalitetsarbetet inom HSSEQ vid sex av Swedavias flygplatser - Kiruna, Umeå, Luleå, Visby, Åre/Östersund samt Ronneby.

Vi söker dig som är driven och erfaren inom kvalitetsområdet och har kunskap om arbete med Compliance/regelefterlevnadsuppföljning. I din roll förväntas du hitta genomförbara lösningar på komplexa problem och visa hur compliance tillför ett mervärde snarare än att enbart fungera som en kontrollfunktion.

Dina arbetsuppgifter

Regional Airports är en sammanhållande affärsenhet för det arbete som sker vid var och en av de sex flygplatser som ingår i affärsenheten. Varje flygplats har ansvariga för hela eller delar av compliance- och kvalitetsområdet HSSE. Din uppgift är att ha ett övergripande ansvar för koordinering mellan flygplatserna med målet att skapa enhetlighet och lärande. Du verkar aktivt för samordning, löpande information och ger råd och stöd till den enskilda flygplatsen.

Du rapporterar direkt till Direktör Regionala flygplatser och koordinerar de resurser som arbetar inom HSSE området på flygplatserna. Arbetet bedrivs i nära samarbete med den företagsgemensamma HSSE-enheten där arbetsmetodik och uppföljning sker av företagets gemensamma processer.

Vi förväntar oss att du med din kunskap och erfarenhet av strukturerat och riskbaserat förhållningssätt bidrar till att vidmakthålla och utveckla regelefterlevnaden inom flygsäkerhet och även inom kvalitetsområdet kopplat till HSSE.

Du kommer bland annat arbeta med att:
  • Säkerställa implementation, underhåll, granskning och ständiga förbättringar av systemet för compliance monitoring.
  • Säkerställa oberoende granskning av certifikatsgrundande processer, procedurer och aktiviteter för att verifiera uppfyllnad av dessa.
  • Verka för de kvalitetssystem som finns för uppföljning av våra regulatoriska områden.
  • Aktivt verka för revisionsarbetet som omfattar alla aspekter av organisationen samt relevanta externa aktörer. Planera, samordna, följa upp och utveckla revisionsarbetet för såväl interna som externa revisioner.
  • Initiera och driva utvecklingsuppdrag samt genomföra analyser inom kvalitetsområdet och rapportera vidare till ledningens genomgång i koncernledningen.
I din roll som kvalitetschef har du en ledande roll i din samverkan med specialister inom området men har inget personalansvar, du sitter med i Regional Airports ledningsgrupp och bidrar till att ta fram och uppnå de uppsatta målen för verksamheten.

Din profil

Vi söker dig som har väl dokumenterad erfarenhet som ledare inom kvalitetsområdet. Du har en högskoleutbildning inom ett relevant samhällsvetenskapligt område. Du har förmåga att lyfta blicken och använder såväl organisationsstrukturen som dess interna kontroller och risker som verktyg för att presentera proaktiva lösningar.

Det är också ett plus om du har erfarenhet av processorienterat arbetssätt och/eller har god erfarenhet av att driva projekt. Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift är en förutsättning för arbetet.

Du måste vara van att arbeta självständigt, ha mod att fatta egna beslut och driva frågor. Det är också viktigt att du är lyhörd, arbetar strukturerat och är bra på att samarbeta eftersom det är många intressenter som påverkar ditt dagliga arbete. Du är också van att leda arbete på distans samtidigt som du är beredd att resa en del. Som ledare är du kommunikativ och engagerad.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

På vår hemsida: Jobba hos oss Om Swedavia kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Placeringsort: Någon av Swedavias flygplatser eller kontor

Kontaktuppgifter: Dir Regional Airport, Susanne Norman, 070- 689 30 09, susanne.norman@swedavia.se

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 16 oktober! Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 16 okt 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.