Strateg inom Digital transformation

Strateg inom Digital transformation

Är du en driven strateg som är bra på att hantera människor och som brinner för att skapa kundvärde utifrån utveckling och innovation? Då kan du vara den vi söker för vår nya tjänst som Strateg inom Digital transformation!

Swedavia satsat på framtiden och Digital transformation är ett av tre strategiska initiativ där vi önskar skapa förflyttningar. För att lyckas med detta behöver vi förstärka vårt engagerade och nytänkande team med en strateg Digital transformation.

Du har nu möjligheten att vara med och skapa framtidens flygplatser genom att driva Swedavias förflyttning inom Digital transformation och bli en mer data-driven verksamhet. Du får en unik chans att jobba i gränslandet mellan BI, IT, process, affär och strategi där värdeskapandet utifrån digitala lösningar och data är i fokus.

Dina arbetsuppgifter

Flygplatser är komplexa eko-system där många olika aktörer samarbetar för att säkerställa punktlighet, effektivitet och samtidigt leverera en bra och smidig resenärsupplevelse. För att göra detta på ett effektivt och hållbart sätt är digital transformation och användningen av data mycket viktigt. Mängden data ökar kontinuerligt kring flygplatser och därmed även behovet att kunna hantera, analysera, dela, automatisera och skapa värde utifrån ett helhetsperspektiv där processerna genom hela resan kopplas samman.

Som strateg inom digital transformation är du en viktig del i arbetet med ett av de tre strategiska initiativ som Swedavia prioriterat för att säkra utveckling och innovation mot vår målbild 2030. Du ansvarar för, planerar, koordinerar och driver aktiviteter för att nå Swedavias målbild kopplad till Digital transformation. Uppgiftsområdet som strateg innebär en roll med många hattar, du är expert och rådgivande till organisationen samt agerar programledare och projektledare.

Du leder det tvärfunktionella programmet Program data-driven verksamhet, där du initierar och följer upp prioriterade aktiviteter och projekt inom programmet. Du arbetar aktivt med förändringsledning och driver även egna aktiviteter och projektleder utvalda initiativ. Du driver och deltar även i externa medfinansierade samarbetsprojekt (SESAR, Vinnova, Trafikverket mm).

Tjänsten innebär samarbete och koordinering av utvecklingsaktiviteter över samtliga enheter och processer kopplat till digital transformation och data-driven verksamhet. Det är viktig att du kontinuerligt arbetar med omvärldsbevakning och analyser för att säkerställa att Swedavia har insikter och kunskap som behövs inom området, och du agerar själv rådgivare inom området. Du arbetar även kontinuerligt med att säkerställa att Swedavia utvecklar sina arbetssätt inom området.

Tjänsten erbjuder möjlighet till distansarbete på 50%, resor kan förekomma.

Din profil

Du har en civilingenjör, civilekonom eller motsvarande högskoleutbildning. Du har minst 5 års erfarenhet från projektledning av komplexa projekt med koppling till affärsutveckling, innovation, IT, digitalisering, data-driven verksamhet eller BI.

Vidare har du arbetat inom och har kunskap inom områdena digital transformation, data-driven verksamhet inklusive BI och data management. Mycket meriterande med erfarenhet från innovationsarbete, strategiarbete och förändringsledning.

Krav på flytande svenska i tal och skrift då både projekt och dokumentation sker på svenska. Du har mycket god förmåga i engelska för att möjliggöra samarbete med leverantörer och partners från andra länder. Krav på goda kunskaper i Office.

Du kommer att jobba tvärfunktionellt och vara spindeln i nätet som ska säkra framdrift, du behöver därför vara bra på att samarbeta och gillar att ha många kontakter. Komplexiteten på flygplatserna är stor så det är viktigt att du är analytisk, strukturerad och lösningsorienterad.

Nyckelord i denna tjänst är nytänkande, utveckling och innovation varpå det är viktigt att du tycker om att jobba med dessa perspektiv.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

På vår hemsida: Jobba hos oss Om Swedavia kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Heltid, tillsvidare

Tillträdesdatum: Januari 2023 eller enligt överenskommelse

Placeringsort: Stockholm Arlanda

Kontaktuppgifter: Karin Gylin, chef strategisk utveckling och innovation, 072-387 47 55, karin.gylin@swedavia.se

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 16 oktober. Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 16 okt 2022 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.