Scrum Master BI till Airport Insights

Scrum Master BI till Airport Insights

Nu söker vi en erfaren och lösningsorienterad Scrum Master till en rolig och utmanande tjänst inom Airport Insights! Arbetet sker i högt tempo samtidigt som vi tar väl hand om varandra och lägger stor vikt i arbetsglädje och gemenskap.

Scrum Master är placerad inom Airport Insights som är en avdelning inom Assets. Avdelningen tillhandahåller Business Intelligence (BI) och arbetar för en datadriven verksamhet genom att samla, kvalitetssäkra, tillgängliggöra och omsätta data till analyser, rapporter och beslutsunderlag för intressenter inom hela Swedavia.

Vidare ansvarar avdelningen för framtagande av kapacitetsplaner och att ta fram heltäckande och samordnade faktabaserade underlag för att optimera affärsbeslut, anläggningstillgångar och drift på kort och lång sikt. Genom analyser och kompetens syftar avdelningen till att öka kunskapen om och värdet på data, både Swedavias egna och externa källor. Det medför ansvar att nyttja modern teknik med mål att automatisera och effektivisera verksamhetens arbete genom att minska manuellt arbete, använda rätt verktyg och hitta synergier mellan olika delar av verksamheten.

Avdelningen ansvarar även för att driva verksamhetsförvaltningen av Swedavias operativa systemstöd och att bistå med beslutande utvecklingsinsatser inom området. Genom samarbete och samordning är målet att vidareutveckla och säkerställa att verksamhetens system levererar högsta möjliga värde.

Dina arbetsuppgifter

Som Scrum Master arbetar du tillsammans med product owner, arkitekt, business analyst, testledare och ett utvecklingsteam. Det dagliga arbetet sker genom den agila arbetsmetoden Scrum.

Din roll som Scrum Master är att utveckla, coacha och säkerställa att utvecklingsteamet levererar och har möjlighet att fokusera på sina tilldelade uppgifter inom sprinten. Vid större uppdrag/projekt är du ansvarig för att hålla ihop leveransen från BI för att säkerställa en effektiv planering/prioritering genom koordinering med andra parter. Vidare ansvarar du för att planera och facilitera möten enligt Scrum samt ansvarar för leverans och uppföljning av framdriften inom och efter sprinten.

Ditt uppdrag som Scrum Master innefattar att:
  • Coacha och stötta utvecklingsteamet på daglig basis med åtagandet inom aktuell sprint för att säkerställa att sprintens scope och mål hålls i möjligaste mån
  • Planera och facilitera de möten som hålls inom ramen för Scrum vilket innebär Daily stand ups, sprintstart, sprintavslut och retrospektiv
  • Tillsammans med product owner planera och realisera förväntade leveranser per sprint
  • Följa upp, visualisera och kommunicera teamets framdrift i sprinten
  • Säkerställa att teamet följer processer för utveckling, deploy och tidsrapportering
  • Tillämpa tidigare erfarenheter (ex från retrospektiv) för att förbättra teamets leveranser
  • Uppmuntra teamet till att hjälpa varandra för att lösa uppgifter inom sprinten
Din profil

Vi söker dig som har arbetat som Scrum Master i en större organisation och/eller certifierad Scrum Master med praktisk erfarenhet från rollen. Du har en utbildning och bakgrund inom agil systemutveckling och BI/DW.

Du är strukturerad och van att ta ansvar och håller ihop teamets leverans i ett uppdrag/projekt samt kommunicerar teamets progress med involverade parter. Du är lösningsorienterad och motiveras av att effektivisera processer samt arbetssätt för att få till smidiga leveranser.

För att lyckas i rollen behöver du ha ett stort intresse av att coacha, utveckla och arbetsleda dina utvecklarkollegor samt vara en möjliggörare för att teamet skall kunna leverera. Har du erfarenhet av Jira, Azure DevOps Boards eller liknande verktyg är det meriterande. Vidare har du goda kunskaper i svenska samt engelska i både tal och skrift.

Tjänsten är placerad på Stockholm Arlanda med möjlighet till distansarbete del av tid.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

På vår hemsida: Jobba hos oss Om Swedavia kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträdesdatum: November eller enligt överenskommelse

Placeringsort: Stockholm Arlanda

Vid frågor kontakta: Malin Kristianson, enhetschef BI och OPEX, på 070-894 10 14 eller via mejl, malin.kristianson@swedavia.se

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast den 14 augusti! Urval börjar i augusti månad efter semestern och vi ser fram emot din ansökan.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.