Resursanalytiker till Stockholm-Arlanda Airport

Resursanalytiker till Stockholm-Arlanda Airport

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Flygplatsen består av ca 1100 dedikerade medarbetare med en bred spridning av kompetenser och arbetsuppgifter. Vår förmåga att planera och bemanna verksamheten är avgörande för såväl leveranskvalitet gentemot våra kunder som vår kostnadseffektivitet. Vi söker därför en resursanalytiker med uppgiften att både stötta och utmana oss i vårt bemanningsarbete.

Du tillhör planeringsavdelningen inom Passenger Services på Arlanda och du rapporterar till gruppchef för Planning & PoolARN (vår interna bemanningspool).

Dina arbetsuppgifter

Rollen som resursanalytiker är ny hos oss vilket innebär att du har stor möjlighet att påverka hur arbetet ska bedrivas. Du drivs därför av att utveckla processer, verktyg, modeller och arbetssätt för att kunna arbeta med resursanalys. Målet är att hitta den optimala och hållbara avvägningen mellan produktivitet, kostnad och schemakvalitet genom analys och problemlösning genom hela planeringsprocessen.

Verksamheten behöver stöd med att identifiera brister i nuvarande planeringsarbete och aktivt föreslå möjligheter att förbättra arbetssätten. I din roll gör du simuleringar och analyser av bemanning och resursplanering och tar fram pedagogiska beslutsunderlag till ansvariga chefer. Vi behöver också ständigt anpassa oss till förändringar i behov i marknaden och du analyserar löpande dess konsekvenser för bemanningssituationen.

Du stöttar den övriga planeringsavdelningen med behovsunderlag inför schemakonstruktion och levererar analyser och rapporter till flygplatsen ledningsgrupper. Slutligen är du en viktig del av flygplatsens budgetarbete tillsammans med vår ekonomifunktion. Övriga funktioner du har tät dialog med är flygplatsensens kapacitetsanalys, ansvariga chefer och vårt operativa center.

Din profil

Vi söker efter dig som har kunskaper inom optimering, analys och statistik motsvarande en civilingenjörsutbildning. Har du dessutom en akademisk examen inom dessa områden är det meriterande.Vi ser gärna att du arbetat med liknande uppgifter i personalintensiv verksamhet. Om du har erfarenhet av att arbeta processorienterat är det meriterande.

Du ska kunna konstruera och utveckla modeller i bl.a. Excel för att möta verksamhetens behov av behovsanalys, optimering, prognosarbete och utfallsanalys. Då funktionen är ny på flygplatsen så är det viktigt att du arbetar självständigt och har eget driv och förmåga att utveckla rollen. Du kan ta fram beslutsunderlag och presentera dem för chefer och specialister i verksamheten på ett tydligt och övertygande sätt.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig möjligheten att bygga upp en resursanalysfunktion från grunden och påverka flygplatsens resurs- och kostnadseffektivitet. Du kommer få ett brett nätverk på flygplatsen och inom Swedavias koncernfunktioner.

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningen inleds med en 6 månaders provanställning som kan övergå i en tillsvidareanställning. Tillträde sker snarast möjligt efter överenskommelse. Din placeringsort kommer vara Arlanda. Har du frågor om rekryteringen, arbetet eller om Swedavia, kontakta Andreas Binz, Head of Passenger Services på telefon 0767236638 eller Asal Sharifikho, gruppchef för Plannning och PoolARN, på mail asal.sharifikho@swedavia.se eller telefon 010-109 66 40.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast den 23 februari 2020.

Vänta inte med att söka då vi gör urval löpande

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.