Projektledare till Stora Projekt, Arlanda Airport

Projektledare till Stora Projekt, Arlanda Airport

Vi är alltid
vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Swedavia är
inne i ett utvecklingsskede med stort fokus på nybyggnation och kommer i närtid att investera 15 miljarder kronor i byggnader och infrastruktur på sina flygplatser. Från och med januari 2018 har Swedavia en ny genomförandeorganisation - Stora projekt, där utvecklingsprogrammen, med syfte att öka kapacitet, på Arlanda, Landvetter, Bromma och Real Estate samlas. Stora
Projekt skapades för att genomföra stora investeringar, säkerställa samordningsfördelar och behålla kompetens inom organisationen. Huvudsakligt fokus är strategiska och större investeringar i och kring våra flygplatser.

Gillar
du utveckling, flygplats och vill arbete i projekt? Sök rollen som projektledare!


Dina arbetsuppgifter

Som
projektledare inom Stora Projekt ansvarar du strategiskt och operativt för ett projekts genomförande, från projektering till överlämnandet av färdig produkt med fullt ansvar för tid, kostnad, omfattning, kvalitet, arbetsmiljö och miljö.
Vidare ansvarar du för arbetet med tidplaner, upphandling, uppföljning av projektets ekonomi, upprättande av slutkostnadsprognoser och andra rapporter i samråd med övriga i projektledningen. Du förbereder, leder och medverkar på olika möten samt deltar i projektets kvalitet- och miljöarbete. I arbetsuppgifterna ingår att prioritera, fatta beslut, styra och leda projektet mot uppställda mål, budget och tidplaner. Arbetet innebär bland annat att leda och samordna med andra projektledare, projektgrupper, representanter från Swedavia, externa konsultföretag och övriga samarbetspartners. Exakt hur din roll ser ut och ansvaret du tilldelas beror på projektets omfattning. Likaså om du är huvudprojektledare, biträdande eller delprojektledare.

Din profil

Du har relevant
utbildning inom bygg, troligtvis med ingenjörsinriktning. Din erfarenhet från byggbranschen och från projektledning kan variera. Du är kanske i början av din karriär eller har mångårig erfarenhet från såväl rollen som från branschen. Som person tar du initiativ, är analytisk, nytänkande och duktig på att skapa och upprätthålla goda relationer. Du trivs som ledare, är driven i ditt arbete, har ett utpräglat kundorienterat synsätt och är engagerad och lyhörd. Ditt mål är att ständigt utveckla och förbättra samarbetet med kunder, underleverantörer och entreprenörer. I en komplex miljö med många intressenter, både kunder och andra aktörer, ställer vi höga krav på ditt sätt att kommunicera och god kommunikation är avgörande för att framgångsrikt leda våra projekt i mål. Det är meriterande om du har flygplatserfarenhet och/eller har arbetat med byggprojekt i kommersiell och operativ miljö.

Vi
erbjuder


Swedavia
erbjuder stimulerande och utmananade uppdrag, ett öppet arbetsklimat och en god möjlighet till individuell utveckling. På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss!

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering
Stockholm Arlanda Airport. För mer information om tjänsten, kontakta Richard
Bylund, Enhetschef på 073-867 76 71, richard.bylund@swedavia.se.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt och senast 31 augusti 2019.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 31 aug 2019 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.