Projektingenjör till Stora Projekt, Arlanda Airport

Projektingenjör till Stora Projekt, Arlanda Airport

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Swedavia är inne i ett utvecklingsskede med stort fokus på nybyggnation och kommer i närtid att investera 15 miljarder kronor i byggnader och infrastruktur på sina flygplatser. Från och med januari 2018 har Swedavia en ny genomförandeorganisation - Stora projekt, där utvecklingsprogrammen, med syfte att öka kapacitet, på Arlanda, Landvetter, Bromma och Real Estate samlas. Stora Projekt skapades för att genomföra stora investeringar, säkerställa samordningsfördelar och behålla kompetens inom organisationen. Huvudsakligt fokus är strategiska och större investeringar i och kring våra flygplatser.

Gillar du utveckling, flygplats och vill arbete i projekt? Nu söker vi dig som vill arbeta med mark- och anläggning!

Dina arbetsuppgifter

Som projektingenjör inom Stora Projekt har du en varierande roll och verkar i en operativ miljö. Du ingår i ett eller flera projekt där din uppgift bland annat är att skapa ordning och reda i dokumenthanteringssystem och fastighetsportalen som används i projekten. Du stöttar såväl projektledare som biträdande projektledare i framtagandet av beslutsunderlag, protokoll, befattningsbeskrivningar, resursplanering och inköpsunderlag. Vidare arbetar du med projektets ekonomiuppföljning som länken mellan projektledning och Controller. Som projektledarens högra hand är du även delaktig i framtagandet av rutiner, processer samt i den fortsatta utvecklingen av vårt projektstödssystem.

Din profil

För att vara framgångsrik som projektingenjör söker vi dig som har relevant arbetslivserenhet inom mark och anläggning samt produktionsskede. Det är meriterande om du har erfarenhet från större infrastrukturprojekt. Du har utbildning med ingenjörsinriktning. Då projektens storlek och komplexitet ofta varierar matchas din kompetens och erfarenhet efter projektens behov. Som person är du strukturerad och noggrann med stor social förmåga. Du är målinriktad, initiativtagande och kreativ i ditt sätt att lösa problem vilket är en förutsättning för att leverera enligt projektens uppsatta mål. Eftersom tjänsten innebär ett nära arbete med både externa och interna kunder ställer det krav på att du är kommunikativ, i tal såväl som i skrift, har god samarbetsförmåga samt att du trivs med att bygga nya kontaktnät. Du har goda kunskaper i Officepaketet (word, excel, visio, powerpoint) samt ett stort intresse för ekonomi.

Det är meriterande om du har flygplatserfarenhet och/eller har arbetat med byggprojekt i kommersiell och operativ miljö.

Vi erbjuder

Swedavia erbjuder stimulerande och utmananade uppdrag, ett öppet arbetsklimat och en god möjlighet till individuell utveckling. På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss!

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering Stockholm Arlanda Airport. För mer information om tjänsten, kontakta Lasse Davidsson, Enhetschef på 076-721 40 71, lars.davidsson@swedavia.se.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt och senast 6 januari 2020.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 6 jan 2020 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.