Projekteringsledare till Stora Projekt, Arlanda Airport

Projekteringsledare till Stora Projekt, Arlanda Airport

Vi är alltid
vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Swedavia är
inne i ett utvecklingsskede med stort fokus på nybyggnation och kommer i närtid att investera 15 miljarder kronor i byggnader och infrastruktur på sina flygplatser. Från och med januari 2018 har Swedavia en ny genomförandeorganisation - Stora projekt, där utvecklingsprogrammen, med syfte att öka kapacitet, på Arlanda, Landvetter, Bromma och Real Estate samlas. Stora
Projekt skapades för att genomföra stora investeringar, säkerställa samordningsfördelar och behålla kompetens inom organisationen. Huvudsakligt fokus är strategiska och större investeringar i och kring våra flygplatser.

Gillar
du utveckling, flygplats och vill arbete i projekt? Sök rollen som projekteringsledare!


Dina
arbetsuppgifter


Som projekteringsledare
arbetar du med att ansvara för och styra projekteringen i byggprojekt och bygguppdrag inom Stora projekts verksamhet. Arbetsuppgifter innefattar att delta och leda projekteringsmöten, att säkerställa en samordnad projektering i enlighet med uppsatta mål för projektet/uppdraget. Du arbetar självständigt enligt vår uppdrags- eller byggprocess. Under eget ansvar driver du arbetet i en tekniskt avancerad och operativ miljö och ser till att alla inblandade parter jobbar mot samma mål samt ser till att ekonomi och tidplaner för projektering följer fastställda beslut. Som företagets representant och kravställare under projekteringsskedet ansvarar du för kontakterna med både interna och externa intressenter. I din roll ingår att hela tiden vara väl påläst på Swedavias byggherrekrav och projekteringsanvisningar för att säkerställa att Swedavias intressen alltid bevakas i pågående projektering. Genom överenskommen rutin och i enlighet med gällande projektmetodik rapporterar du regelbundet till ansvarig person inom Swedavia. I ditt ansvar ingår även samordning av projektets gränssnitt mot övriga projekt samt att bidra till utveckling av Swedavias Bygg- och projekteringsprocess.

Din
profil


För att vara
framgångsrik som projekteringsledare tror vi att du har minst 7-10 års adekvat yrkeserfarenhet från branschen samt relevant utbildning inom bygg. Där erfarenhet från projektering är ett krav. Dina kunskaper inom projektering,
CAD, BIM och byggentreprenader är goda. Du tar initiativ, är analytisk, nytänkande och duktig på att skapa och upprätthålla goda relationer. Du trivs som ledare, är driven i ditt arbete, har ett utpräglat kundorienterat synsätt och är engagerad och lyhörd. Ditt mål är att ständigt utveckla och förbättra samarbetet med kunder och projektörer. I en komplex miljö med många intressenter, både kunder och andra aktörer, ställer vi höga krav på ditt sätt att kommunicera. God kommunikation är avgörande för att framgångsrikt leda våra projekt i mål. Det är meriterande om du har flygplatserfarenhet och/eller har arbetat med byggprojekt i kommersiell och operativ miljö.

Vi
erbjuder


Swedavia
erbjuder stimulerande och utmananade uppdrag, ett öppet arbetsklimat och en god möjlighet till individuell utveckling. På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss!

Anställning och kontakt

Säkerhet har
hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering
Stockholm Arlanda Airport. För mer information om tjänsten, kontakta Richard
Bylund, Enhetschef på 073-867 76 71, richard.bylund@swedavia.se

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt och senast 31 augusti 2019.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Organisation & ledning, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 31 aug 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.