Projektcontroller till utvecklande arbete på Swedavia

Projektcontroller till utvecklande arbete på Swedavia

Vi söker nu dig som vill bidra i några av Swedavias största investeringsprojekt på Arlanda flygplats! Du kommer att tillhöra Ekonomi CAPEX och arbeta tillsammans med fem andra engagerade kollegor.

Vi erbjuder dig möjligheten att medverka när vi bygger framtidens flygplatser genom att leda, driva och genomföra investeringsprojekt som bidrar till Sveriges tillväxt och infrastruktur.

Dina arbetsuppgifter

Som projektcontroller utgörs dina huvudsakliga arbetsuppgifter av stöttning till projektledningen i ekonomiska frågor och att verka för att beslut i projektet fattas på affärsmässiga grunder. Du verkar för att projektet levereras i rätt Tid, till rätt Kostnad och i rätt Omfattning.

Vidare ansvarar du för projektets prognosprocess, samt kvalitetssäkrar prognosen. Du bidrar till projektets operativa och ekonomiska uppföljning i förhållande till plan samt

stödjer projektledare i avstämning mellan upprättade leverantörsavtal och betalningsflöde. Rapportering och analys i enlighet med fastställda direktiv, samt projektledningens behov är också en del av din roll.

Under ditt ansvarsområde ingår även att säkerställ att projektupplägg i affärssystem och projektuppföljningssystem är ändamålsenliga för uppföljning och styrning. Du bidrar med underlag för aktivering av anläggningstillgångar och verkar för ett rättvisande ekonomiskt resultat i projektets alla delar och faser.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad civilekonom eller motsvarande. Du har minst fem års erfarenhet som controller, varav minst två år som projektcontroller. Meriterande med erfarenhet av bygg- och/eller anläggningsprojekt samt erfarenhet av IFS och Antura Projects. Krav på goda kunskaper i svenska samt engelska i tal och skrift. Vi förutsätter att du har goda kunskaper inom redovisning, Officepaketet - främst Excel, samt kostnadsuppföljning och prognosarbete.

Som person är du öppen, ansvarstagande och har lätt för att etablera ett välfungerande samarbete både med din grupp, projekten och övriga delar av verksamheten. Du är noggrann, strukturerad och van att planera ditt arbete på ett strukturerat sätt.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

På vår hemsida: Jobba hos oss Om Swedavia kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Heltid, tillsvidare

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Placeringsort: Stockholm Arlanda

Kontaktuppgifter: Fredrik Berglund, Ekonomichef CAPEX, fredrik.berglund@swedavia.se, 073-867 76 10

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast den 3 oktober! Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 3 okt 2022 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.