Marknadsanalytiker med passion för kunddriven utveckling!

Marknadsanalytiker med passion för kunddriven utveckling!

Swedavia arbetar kontinuerligt med att förstå och öka kunskapen om kundernas drivkrafter och behov. Därför söker vi nu en driven marknadsanalytiker med intresse för att driva och vidareutveckla Swedavias kundinsiktsarbete.

Som marknadsanalytiker kundinsikter är du med och utvecklar Swedavia affär genom ett kundorienterat arbetssätt. Det är en central och bred roll som stöttar med analys och att förädla data till relevanta kundinsikter inom B2B and B2C.

Hos oss får du stor möjlighet att vara både drivande och delaktig i att forma ett kundorienterat arbetssätt, och genom spridning av kundinsikter säkra rätt prioriteringar som leder till en god kundupplevelse.

Dina arbetsuppgifter

Som Swedavias marknadsanalytiker kundinsikter har du en viktig roll och bidrar till att Swedavias mål uppnås.

Rollen innebär att du arbetar med att samla in, analysera och verifiera kundinsikter och på så sett förstå kundernas behov. Det innebär ett nära arbete med flera olika delar av organisationen, allt för att kunna samordna och driva utvecklingen av kundinsiktsarbetet. Som marknadsanalytiker kundinsikter är fokus att se till att kundens röst blir hörd i Swedavias arbete med förbättringar och innovation, genom att stötta organisationen med analyser och insikter om vad kunden tycker, tänker och vill ha.

I ansvaret ingår att förvalta och vidareutveckla Swedavias strategiska kundundersökning samt stödja organisationen vid behov av kompletterande kundundersökningar och studier.

Resor till Swedavias flygplatser kan förekomma då uppdraget innefattar fler geografiska platser.

Din profil

Du har relevant akademisk utbildning eller annan likvärdig utbildning, samt några års erfarenhet av analys och kundinsiktsarbete samt erfarenhet av marknadsundersökningar. Förutom analyskunskap har du god förmåga att paketera och visualisera och kommunicera insikter.

Du har lätt för att analysera och se samband samt är mycket strukturerad och målinriktad i ditt arbetssätt. Som person har du en hög ambitionsnivå och presterar bra i en miljö där du får möjlighet att tänka nytt och tillsammans med andra driva arbetet framåt. Du har också en stark kommunikativ förmåga, både i tal och skrift samt är bra på att skapa relationer och ett stabilt och användbart nätverk omkring dig.

Till största delen sker arbetet på svenska men då Swedavia har engelsktalande kunder och partners krävs även god engelska, muntligt och i skrift. Goda kunskaper inom MS Office ett krav och kunskap om MS Power BI eller liknande verktyg är meriterande.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Swedavia har en spännande och bred kommersiell verksamhet mot olika kundgrupper och är en förebild inom utveckling av hållbara flygplatser.

På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Placeringsort: Stockholm Arlanda

Vid frågor kontakta: Maria Tynander, Enhetschef Kommersiella projekt, 010-109 04 70, maria.tynander@swedavia.se

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast den 6 juni. Urval sker löpande.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Marknadsföring, Marknadsassistent, Övrigt
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 6 juni 2022 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.