Manager Bus & Landside Services Stockholm Arlanda Airport

Manager Bus & Landside Services Stockholm Arlanda Airport

Vill du vara med och rampa upp vår verksamhet efter pandemin och fortsätta utveckla arbetssätt och processer tillsammans med våra verksamhetsprocessägare?

Vi söker nu dig som är redo för ett engagerande och utmanande uppdrag som Manager Bus & Landside Services på en av Sveriges mest unika arbetsplats!

Dina arbetsuppgifter

I din roll ansvarar du för två team inom resenärsprocessen, Bus Services som transporterar våra resenärer från parkering till terminal och vidare till flygplanen, samt för Landside Field Operations som ansvarar för parkförvaltning, trädgårdsskötsel, renhållning samt snöröjning av flygplatsens ytor utanför behörighetsområde (Landside).

Du har personalansvar för tre gruppchefer och ett antal koordinatorer. Du ansvarar för att säkra verksamhetens levereras enligt definierade processer och uppsatta mål samt utveckla verksamheten i takt med Swedavias processarbete. Vidare säkrar du att verksamheten bedrivs i enlighet med lag, avtal och interna riktlinjer.

Som ledare har du en viktig uppgift att coacha och utveckla direktrapporterande medarbetare och vara deras röst in i företaget.

Din profil

Du har några års erfarenhet av operativt ledarskap i en verksamhet som aldrig stannar, och då gärna från flygplatsverksamhet. Erfarenhet från verksamheter som inbegriper hantering av stora fordon, maskiner och markunderhåll är meriterande. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning och erfarenhet av processinriktat arbete. Krav på goda kunskaper i svenska samt engelska i tal samt skrift för att kunna kommunicera med resterande verksamhet.

Som person har du bra samarbetsförmåga, är lyhörd och arbetar strukturerat. Du är kommunikativ och ser möjligheter, inte problem. Som ledare är du engagerad och har förmågan att skapa gemenskap i dina team och förmedla era åsikter vidare i organisationen.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

På vår hemsida: Jobba hos oss Om Swedavia kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Placeringsort: Stockholm Arlanda

Kontaktuppgifter: Andreas Binz, Chef Airport Operations. 010-109 66 38, andreas.binz@swedavia.se

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 9 oktober. Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 9 okt 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.