Logistikkoordinator till Swedavia

Logistikkoordinator till Swedavia

Gillar du att ha många bollar i luften och anta utmaningen att vara spindeln i nätet för Arlandas Logistikverksamhet?

Swedavia Logistikavdelning utvecklar dagligen Arlandas logistikflöden och vi söker nu en logistikkoordinator med tidigare erfarenhet inom logistikutveckling/logistikkoordinering till vårt team.

Vi erbjuder dig en omväxlande tjänst där du har det huvudsakliga uppdraget att driva och utveckla flygplatsens logistik och förrådsverksamhet samt se över Arlandas interna och externa leveranser.

Dina arbetsuppgifter

I din roll som logistikkoordinator ansvarar du för den minutoperativa personal-och resurskoordineringen samt säkerställer att flygsäkerheten genomsyrar all verksamhet inom enheten, och att den prioriteras i alla lägen. Du skapar och administrerar arbetsordrar för enhetens resurser samt stöttar enhetens medarbetare i IFS. Vidare hanterar du orderläggning, inleveranser, fakturor och reklamationer samt administrerar lagerartiklar.

Du har även kontakt med våra hyresgäster samt Swedavias kontakt inom leveranskoordinering och deltar i våra operativa möten såväl inom Swedavia som med externa leverantörer. Det är viktigt att vi ständigt förbättrar vår verksamhet varpå du driver, deltar i och utför förbättringsarbeten på ett vältänkt och systematiskt sätt. I rollen ingår även att delta i för verksamheten övrigt förekommande arbetsuppgifter.

Din profil

Du har universitetsutbildning inom logistik alternativt minst 3 års erfarenhet inom logistikledning/logistikkoordinering, meriterande med erfarenhet inom kundservice.

Krav på god kunskap i svenska samt engelska i tal och skrift då du i ditt arbete på flygplatsen kommer att kommunicera med både leverantörer samt hyresgäster från hela världen. Vidare har du goda IT kunskaper då mycket av arbetet sker via dator samt telefon. I arbetet förekommer en del utleveranser utav gods varpå det är krav på B-körkort, meriterande med truck kort. I arbetet förekommer även visst fysiskt arbete.

Du behöver ha en hög servicenivå och gärna erfarenhet av servicearbete då kundkontakt är dagligt förekommande. Som person är du bra på att strukturera och planera ditt arbete, du ser möjligheter där andra ser problem och tycker om att utveckla verksamheten framåt. Då arbetet innebär mycket kontakter behöver du vara kommunikativ och inlyssnade.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträdesdatum: September eller enligt överenskommelse

Placeringsort: Stockholm Arlanda

Vid frågor kontakta: Niclas Beschorner, 010-109 10 21, niclas.beschorner@swedavia.se

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast den 3 juli! Urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik, Övrigt
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 3 juli 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.