Kundansvarig för Marktjänstbolag på Stockholm Arlanda Airport

Kundansvarig för Marktjänstbolag på Stockholm Arlanda Airport

Vill du arbeta med att driva och utveckla den flygoperativa processen på en arbetsplats som präglas av flygpuls och internationell atmosfär? Operativ Drift Stockholm Airports övergripande uppdrag är att säkerställa smidiga och förutsägbara flöden, leverans till kund och en fungerande helhet på Stockholm Arlanda Airport. Här blir du en del av enheten Processledningen, som har i uppdrag att bidra till effektiv processutveckling tillsammans med våra externa parter.

Dina arbetsuppgifter

Som Kundansvarig mot marktjänstbolagen har du god kunskap om deras verksamhet och avtal och representerar marktjänstbolagen internt på Swedavia. Kundansvarig har god kännedom om Swedavias pågående och kommande aktiviteter som påverkar driften på flygplatsen och säkerställer att rätt information delas på rätt sätt. Du kommer vara länken mellan marktjänstbolagen och Swedavia där du ansvarar för informationsspridning, förmedling och uppföljning av frågeställningar.

Du kommer driva och koordinera aktiviteter så att de följs upp både inom Swedavia och med kunder, samarbetspartners och myndigheter inom verksamhetsprocesserna. Du för dialogen mellan Swedavia och marktjänstbolagen, inklusive tankningsbolagen. I befattningen ingår även att ansvara för att leda och genomföra uppdraget i enlighet med framtagen produktionsplan, enligt fastställda processer och leveransmål. Du kommer även ansvara för olika forum som drivs tillsammans med marktjänstbolagen.

Din profil

För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha eftergymnasial utbildning inom teknik eller Customer service management, alternativt lång erfarenhet av Customer Contact eller inom Aviation. Du har erfarenhet av att arbeta med kundrelationer och med framtagande av relevanta mätetal för att följa upp leveranser. Vi ser även att du har erfarenhet av att bygga upp en samarbetsorganisation med flera externa parter. Vidare har du goda kunskaper inom Office-paketet samt god förståelse för analys av data. Du har även god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt - årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Hos oss kommer du att få arbeta i ett team av verksamhetsprocessägare och operations Customer Contact Avation. Teamet jobbar med utveckling av våra verksamhetsprocesser i nära samarbete med våra leverantörer och partner, där din roll är central. Inom Swedavia arbetar vi enligt flexibel arbetsplats vilket innebär distansarbete och anpassade arbetsplatser på kontoret.

På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tillträdesdatum: Efter överenskommelse

Placeringsort: Stockholm Arlanda

Kontaktuppgifter: Mathias Agocs, Chef Process Management, mathias.agocs@swedavia.se

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 4 september!
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Administration, Koordinator, Industri & Anläggning, Anläggningsarbete
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 4 sept 2022 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.