Har du stort intresse för IT samt är kreativ, noggrann och en lagspelare? IT-ansvarig

Har du stort intresse för IT samt är kreativ, noggrann och en lagspelare? IT-ansvarig

Då är du vår nya medarbetare på IT Service!

Till Swedavia IT söker vi nu en ansvarig för vårt CMDB och också agerar Configuration Manager. Tillsammans med dina kollegor ska du säkerställa strukturen för vår ServiceNow plattform avseende tjänstekatalog, CMDB och behörigheter.

Du ansvarar även för plattformen i sin helhet, samt jobbar tillsammans i teamet med förvaltning och utveckling av vår ServiceNow.

Vårt företag har bland de mest hållbara flygplatserna i världen erbjuder en betydelsefull och utvecklande tjänst på vår IT-avdelning. Avdelningen genomsyras av ett öppet och välkomnande arbetsklimat med starkt affärsfokus. Vi har allt du önskar; spännande teknik, kommersiell handel, och en genuin företagskultur för att nämna några saker.

Dina arbetsuppgifter

Som ansvarig för ServiceNow ansvarar du för plattformen i sin helhet, samt jobbar tillsammans med övriga på IT och verksamheten i stort med förvaltning och utveckling av vår ServiceNow. Tillsammans med ansvariga på IT säkerställer du innehållet och strukturen av vårt CMDB. Du ansvarar även för att rutiner och processer fungerar så smidigt och effektivt som möjligt så att vi alltid har uppdaterad information för våra ITSM tjänster.

Arbetsuppgifterna omfattar även att säkerställa att behörighetsstrukturen i ServiceNow finns på plats, följs och uppdateras.

Du kommer även att jobba ihop med vår leverantör av ServiceNow med uppföljning och förvaltning. Det är därför viktigt att du kan skapa goda relationer samtidigt som du kan ställa krav på förändring och säkerställa genomförandet.

Din profil

Du har flera års teknisk kompetens inom ServiceNow och har erfarenhet av att jobba med systemet, CMDB och Configuration Management sedan tidigare. Du har även arbetat några år inom IT-branschen samt har bred erfarenhet inom IT som stöttar verksamheten. Problemlösning och teknikintresse ligger dig varmt om hjärtat. Du är även ITIL certifierad.

Du trivs i en roll med många kontaktytor är social och van vid att ha många bollar i luften samtidigt. Du har lätt att bygga nya relationer och när du stöter på en utmanande situation söker du och prövar nya lösningar.

För att lyckas i rollen måste du kunna kombinera din kreativa förmåga med din tekniska kompetens på ett effektivt sätt. Vidare är du kommunikativ, lyhörd, uppmärksam och har förmågan att på ett representativt sätt bemöta både interna och externa parter.

Du har även goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Vi erbjuder en betydelsefull och utvecklande tjänst på vår IT-avdelning som genomsyras av ett öppet och välkomnande arbetsklimat med starkt affärsfokus.

På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Placeringsort: Stockholm Arlanda eller på någon annan av Swedavias flygplatser eller kontor

Kontaktuppgifter: Johanna Zetterberg, Johanna.zetterberg@swedavia.se

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 12 september 2022. Urval ske löpande, tveka inte med din ansökan!
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll IT-tekniker, Data & IT, Utvecklare, Databasadministration, Support, Systemadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 12 sept 2022 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.