Gruppchef inom underhåll på bagageanläggningar Swedavia

Gruppchef inom underhåll på bagageanläggningar Swedavia

Vi söker dig som har en härlig combo av ledarskap, intresse för medarbetare och teknik samt en ständig vilja att fortsätta framåt.

Som gruppchef underhåll är du ansvarig för bagageoperatörer samt cuss- cuppstekniker och ditt huvudsakliga uppdrag är att leda våra olika yrkesgrupper med att säkra det tekniska underhållet i våra bagageanläggningar med tillhörande kringutrustning på Arlanda och Bromma flygplats.

Vi erbjuder dig en utvecklande och spännande tjänst där du får bidra med dina ledarerfarenheter för att utveckla och för ditt team framåt. Följ med på Swedavias förändringsresa och anta utmaningen att göra skillnad på en föränderlig och unik arbetsplats!

Dina arbetsuppgifter

Du är en av två gruppchefer som arbetar tajt ihop. Tillsammans leder ni personalen i det dagliga arbetet med schema, personalfrågor, medarbetarsamtal, budgetansvar, samt tillhörande samordningsansvar för våra lokaler.

Du har direkt personalansvar för 20-25 medarbetare, bagageoperatörer och cuss- cuppstekniker samt specialister. I rollen ingår även stor delaktighet med din chefskollegas bagagetekniker då samtliga yrkesgrupper och verksamheter arbetar tätt ihop och täcker upp för varandra. Medarbetare arbetar med arbetsuppgifter såsom förebyggande- och periodiskt underhåll, förbättringsarbete och akut felavhjälpning/felsökning. I arbetet med våra bagageanläggningar kommer du i kontakt med Elinstallationer, IT, Styrsystem, Mekanik och Pneumatik.

Verksamheten pågår dygnets alla timmar, vilket innebär att de flesta medarbetarna arbetar i skift, medan din arbetstid främst är dagtid men i en levande dynamisk verksamhet så kan andra arbetstider förekomma. Du är även en del av förvaltningsteam och förbättringsgrupper som är under uppstart för att stötta hela livscykeln, vilket innebär att se över allt från små till stora reparationer och förbättringar av kostnad och funktion.

Resor till Swedavias övriga flygplatser kan förkomma i tjänsten.

Din profil

Vi söker dig som har gymnasiekompetens eller motsvarande med flerårig erfarenhet av tekniskt underhåll samt erfarenhet att arbeta i underhållssystem. Meriterande med tidigare erfarenhet av tekniskt underhåll av större system inom processindustrin.

Erfarenhet som 1:a linjechef med skiftgående personal inom drift och underhåll är självklart önskvärt. Arbetet kräver god fysik för att kunna arbeta nära tekniker i daglig gärning då anläggningen är stor till ytan. Krav på B-körkort så du kan ta dig runt på flygplatserna, även krav på goda kunskaper i svenska samt engelska i tal och skrift för att kunna kommunicera med leverantörer. Du behöver även ha goda kunskaper inom IT och Office Paketet.

Som person är du genuint intresserad av människor, har hög integritet samtidigt som du vågar utmana dig själv och andra på ett prestigelöst sätt. Du är drivande och förändringsbenägen för att alltid vilja komma vidare framåt. Starkt ledarskap är viktigt för oss på Swedavia och vi vill därför att du brinner för att leda, utveckla och motivera andra på ett delaktigt sätt.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträdesdatum: September 2022 eller enligt överenskommelse

Placeringsort: Stockholm Arlanda

Vid frågor kontakta: Bengt Sahlqvist Anläggningar & System/ Enhetschef Terminal 010-109 16 56

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 10 augusti. Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 10 aug 2022 (44 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.