Grafisk Formgivare sökes till Swedavia

Grafisk Formgivare sökes till Swedavia

Avdelningen Marknad, Reklam & PR är en del av Affärsenheten Marknad & Försäljning och ansvarar för alla marknadskommunikationsstrategier i bolaget från konceptframtagning, grafiska varumärket med manualer, till att skapa innehåll i Swedavias externa digitala kanaler som ex webb, app, chatboot.

Som Grafisk Formgivare tillhör du enheten Inhouse inom Marknad, Reklam & PR och har det viktiga uppdraget att producera all grafisk kommunikation för alla Swedavias flygplatser.

Vi erbjuder dig en spännande och utvecklande tjänst på en omväxlande arbetsplats där du får möjlighet att påverka framtiden!

Dina arbetsuppgifter

Swedavias Inhousefunktion består av formgivare och en produktionsledare som tar fram och producerar i princip allt grafiskt material för Swedavias verksamhet.

Som grafisk formgivare arbetar du med allt från idé och design till slutproduktion, oavsett kommunikationskanal. Det kan vara allt från material till sociala medier, grafisk design för hemsida, pictogram, butiksmaterial, förpackningsdesign, digitala skärmar, nyhetsbrev, landningssidor och annonser för print eller digitalt.

Du producerar grafiskt material till Swedavias digitala kanaler som webb, app, digitala skärmar och sociala medier, såväl som att skapa tryckfärdiga original såsom broschyrer, skyltar, affischer, kort och monterväggar efter organisationens behov. Vidare skapar och implementerar du koncept och kampanjer samt formger och genomför bildbehandlingar.

Du arbetar nära ihop med dina kollegor på marknadsavdelningen, men kommer vid beställningar även ha mycket kontakt med andra inom företaget. Tillsammans med dina kollegor säkerställer ni via beställningar till Inhouse att företagets grafiska profil följs i stort och smått; från nya kampanjkoncept till skyltar.

I din roll ingår även att vara med som grafisk/kreativ resurs i våra olika projekt samt att vid behov produktionsleda produktioner.

Din profil

Vi söker dig som har utbildning inom relevant område samt flera års erfarenhet som grafisk formgivare. Du bör ha goda kunskaper i program som ex Adobe Creative Cloud, InDesign, Illustrator, Photoshop och Acrobat, meriterande om du har fördjupningskurser inom dessa program. Önskvärt med erfarenhet av Flash, Officepaketet samt ex After Effects. Har du även erfarenhet av att skriva copy ser vi det som en stor fördel.

Krav på goda kunskaper i svenska så du kan stödja med visst copybehov och se helhetskonceptet.

För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad, ordningsam, effektiv och en prestigelös person. Du är van att hålla högt tempo utan att tappa i kvalitet och har ett gott öga för detaljer samt trivs med att ta initiativ och driva arbetet framåt.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

På vår hemsida: Jobba hos oss Om Swedavia kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Heltid, tillsvidare

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Placeringsort: Stockholm Arlanda

Vid frågor kontakta: Isabell Seirafi, Chef Marknad och PR, 0723578659, Isabell.Seirafi@swedavia.se

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 16 augusti! Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 16 aug 2022 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.