Flygplatsinformatör och Terminalvärd till Stockholm Arlanda Airport

Flygplatsinformatör och Terminalvärd till Stockholm Arlanda Airport

Vill du jobba på en omväxlande och spännande arbetsplats med flygpuls och atmosfär? Är du serviceinriktad och gillar när det händer mycket runt omkring dig? Vi vill bli fler på vår avdelning för Information & Airport Attendants!

Som Information & Airport Attendant får du arbeta med att ge flygplatsinformation både bakom informationsdiskarna och direkt i flygplatsens passagerarflöden. Vi erbjuder ett händelserikt jobb där du bli en viktig lagspelare i att påverka vårt kundvärde, genom att förmedla en välkomnande känsla till resenärerna på flygplatsen.

Dina arbetsuppgifter

Ingen dag är den andra lik - våra passagerare och kunders behov styr vår arbetsdag. Du ger utomordentlig service vid alla tillfällen. I din roll ingår det bland annat försäljning av marktransportbiljetter, hantering av Arlandas personalparkering, att hålla ordning och reda i våra passagerarflöden samt att förbereda kösystem till våra flygbolag innan deras incheckning öppnar. Du kommer även att arbeta med hantering av våra incheckningsautomater samt jobba för ett gott samarbete och teamwork med övriga aktörer på flygplatsen som exempelvis handling-bolag, flygbolag, säkerhetskontroll och gränspolis. Det är ett roligt arbete där du får lära dig mycket om flygplatsen!

Din profil

Vi söker dig som har ett genuint intresse för människor och som vill göra det där lilla extra för att besökaren ska få en bra upplevelse på flygplatsen. Du har glimten i ögat samtidigt som du följer satta rutiner, riktlinjer och policys. Utbildning eller erfarenhet inom service och/eller butik är meriterande. Som person är du kommunikativ och trivs bra med att arbeta i grupp så väl som att arbeta självständigt. Du tycker om att ta egna initiativ, är lösningsbenägen och kreativ för att lösa eventuella utmaningar.

Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Att tala ytterligare språk och ha kunskap om olika kulturer är meriterande. Arbetet innebär skifttjänstgöring då verksamheten har öppet dygnet runt, årets alla dagar. Det är ett krav att du kan ta dig till och från flygplatsen under dygnets alla timmar.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Tillsvidareanställning på 75%

Tillträdesdatum: November/December 2022

Placeringsort: Stockholm Arlanda

Vid frågor kontakta: Chef PRM & Terminal Services Veronica Hemström: veronica.hemstrom@swedavia.se, 073-8677793

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 21 augusti!
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Service & Kundtjänst, Serviceyrken
Typ av anställning Deltid
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.