Förvaltare till Markenheten Stockholm Arlanda Airport

Förvaltare till Markenheten Stockholm Arlanda Airport

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Infrastrukturavdelningen har uppdraget att äga, underhålla och utveckla all infrastruktur på Stockholm Arlanda Airport och därigenom leverera funktion, kapacitet och tillgänglighet till våra resenärer. Flygplatsen står inför stora utbyggnadsplaner de närmaste 30 åren för att långsiktigt säkra Sveriges internationella tillgänglighet.

Markenheten på infrastrukturavdelningen ansvarar för flygplatsens markanläggningar på Airside omfattande start- och landningsbanor, taxibanor, ramper och uppställningsplatser samt flygplatsens inflygningssystem. Markenheten ansvarar vidare för förvaltningen av flygplatsens markanläggningar på Landside.

Dina arbetsuppgifter
Som förvaltare på Markenheten är det din uppgift att utveckla och vidmakthålla avtalade funktioner samt avtalad kapacitet och tillgänglighet, på uppdrag av interna kravställare, med utgångspunkt från regelverk för hälsa, miljö och säkerhet. Du följer upp att anläggningarna uppfyller funktionskrav och krav på kapacitet, tillgänglighet och säkerhet samt hanterar avvikelser kopplade till dessa. Vidare har du resultat- och funktionsansvar för de anläggningar som ingår i ditt förvaltningsområde. Du för dialog med interna kravställare gällande krav, kapacitet, tillgänglighet och funktion där du utgår från SLA och planläggning av årsplanerade underhållsåtgärder.

I dina arbetsuppgifter ingår även:
  • Underhållsplanering, budgetering, uppföljning och rapportering
  • Investeringsplanering och beredning av investeringsbeslut
  • Styrning och uppföljning avunderhållsorganisation
  • Driva projekt i rollen som projektägare
  • Fältunderhållsansvar enligt EASA

Din profil

Vi söker dig som är civilingenjör med inriktning mot mark och anläggning. Du har en bakgrund som förvaltare/underhållsledare/ingenjör eller motsvarande från exempelvis entreprenadsidan, fastighetsbolag eller från den offentliga sektorn. Du har erfarenhet från entreprenader med fördjupad kunskap inom mark- och beläggningsarbete. Tidigare erfarenhet från arbete på flygplats är meriterande.

För att passa i rollen som teknisk förvaltare/ingenjör på Infrastrukturavdelningens markenhet är du insatt i underhållets filosofi, systematik och metodik och kan fungera som uppdragsgivare och stöd åt underhållsorganisationen inom ditt tekniska kompetensområde.

Som person är du driven och resultatinriktad, har god administrativ förmåga, gillar mötet med människor och har en väl utvecklad samarbetsförmåga.

Vi erbjuder
På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start omgående. Placeringsort är Stockholm Arlanda Airport. För ytterligare information, kontakta Per Mörk, chef Markenheten på 010-10 915 05.

Välkommen med din ansökan senast 31 januari 2019. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 31 jan (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.