Förvaltare för teknisk flygtrafiktjänst till Stockholm Arlanda Airport.

Förvaltare för teknisk flygtrafiktjänst till Stockholm Arlanda Airport.

Är du strukturerad och gillar att hitta lösningar tillsammans med andra som också värderar kvalitet högt? Vi söker nu en förvaltare för teknisk flygtrafiktjänst på Arlanda Airport.

Vi ger dig möjligheten att få nya och spännande utmaningar när Swedavia formas och utvecklas för framtiden. Flygoperativa System har det övergripande ansvaret för att utveckla och säkerställa kvalitet, funktion och prestanda för lokal flygtrafiktjänst och den infrastruktur och de system som flygtrafiktjänsten kräver inom Swedavia.

Dina arbetsuppgifter

Flygoperativa system ansvarar för att utrustningen för kommunikation, navigation, övervakning och meteorologiska system (CNS/MET) lever upp till gällande lagar, bestämmelser och regelverk. Enheten arbetar med anskaffning, drift, förvaltning och utveckling inom området.

Du ansvarar för att som stöd till övriga förvaltare säkerställa utrustningens tillgänglighet, kontinuitet, noggrannhet och integritet vid administration av förvaltningsobjekt. Tillsammans tar ni fram förvaltningsplan, budget och investeringsplan, där även Swedavias övriga verksamheter och intressen beaktas. Ni analyserar behov av driftavtal och ramavtal för utrusningarnas behov och förvaltar avtalen.

Du är en del av vår kontinuerliga omvärldsbevakning inom regelområdet för flygtrafiktjänst och följer den internationella utvecklingen och omsätter dina kunskaper i arbetet med Swedavias CNS-certifikat. Du deltar proaktivt i kvalitets- och flygsäkerhetsarbetet med en hög säkerhetskultur och bidrar till att verksamheten alltid bedrivs med flygsäkerhet, kvalitet och hållbarhet som grund.

Du deltar i problemanalyser för driftgående system, planering, genomförande och uppföljning av validerings- och verifieringsaktiviteter på nya mjukvarureleaser samt medverkar i framtagning och granskning av specifikationer för funktionalitet för Swedavias CNS/MET-utrustning.

Din profil

Vi ser att du har en högskoleutbildad med inriktning mot Flyg/Elektro/Data eller förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt. Du har beställarkompetens för IT-lösningar och IT-infrastruktur och erfarenhet av att ta fram underlag, kravställningar i offerter och specifikationer inför upphandlingar. Erfarenhet av att leda och driva projekt eller uppdrag ses som meriterande. Du har erfarenhet från flygbranschen till exempel från flygbolag, flygtrafikledning eller flygplatsverksamhet. Du är en god kommunikatör och talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

För att lyckas i rollen är du är nyfiken och starkt intresserad av rollen som förvaltare och har en bakgrund från närliggande roller till exempel som förvaltare, projektledare eller kvalitetsfunktioner.

Resor till övriga flygplatser förekommer i tjänsten.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser

Swedavia verkar i en ständigt föränderlig omvärld där vi är med och visar vägen till ett hållbarare samhälle. Miljöarbetet är väl förankrat i företagets visioner, strategier och värderingar.

På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträdesdatum: 2023-01-01 eller enligt överenskommelse.

Placeringsort: Stockholm, Arlanda Airport

Kontaktuppgifter: Chef Flygoperativa System Elisabeth Sallfeldt, elisabeth.sallfeldt@swedavia.se

010-10 90 179

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 23 aug 2022! Urval sker löpande så tveka inte att söka tjänsten redan idag.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Data & IT, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 23 aug 2022 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.