Enhetschef till Stora projekt, Arlanda Airport

Enhetschef till Stora projekt, Arlanda Airport

Vi är alltid
vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Stora projekt
är en funktion, inom Swedavia, med uppdrag att genomföra större investeringar i och kring våra flygplatser. Vi befinner oss mitt i navet av en svensk flygplatsverksamhet under utveckling och söker en ledare till en enhet som har en drivande roll avseende projektledning samt byggnation. I nuläget finns en enhet med närmare 30 medarbetare som skall delas upp i två enheter, för att skapa bra förutsättningar för fortsatt medarbetartillväxt. Våra medarbetare är en del av det vi utvecklar och får vara med och skörda frukten av genomfört arbete.

Dina
arbetsuppgifter

Tillsammans med dina medarbetare ansvarar du för att vidareutveckla en verksamhet vars huvuduppgift är att säkerställa Swedavias egna förmåga för att styra och leda Arlanda samt Brommas framtida utveckling och byggnation. Som enhetschef är du ansvarig för den egna enhetens totala verksamhet och förväntas vara drivande i flera dimensioner. Som enhetschef är du personalledande och bedriver ett ledarskap där fokus ligger på kommunikation, tydlighet, proaktivitet, kompetensutveckling och erfarenhetsåterföring.Du utgör ett stöd för projektledarna i både praktiska och övergripande frågor. Rollen innebär ledningsgruppsarbete med ett flertal kollegor och tillsammans spelar vi en avgörande roll för Swedavias totala framgång. Tjänsten innefattar mängder med intressentkontakter i flygplatsmiljön och du förväntas kunna hantera ett brett kontaktnät på ett positivt och utåtriktat sätt. Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga samt har lätt för att skapa kontakter. Du har ansvar för en enhet under tillväxt och kommer därmed bl.a arbeta med rekrytering, vilket spelar en avgörande roll för Swedavias kompetensuppbyggnad på Arlanda.

Din profil

Som person
är du öppen, ansvarstagande, målinriktad, strukturerad och engagerad. Miljön du arbetar i är dynamisk, utmanande och stimulerande vilket gör initiativförmåga, drivkraft och integritet till viktiga egenskaper. Du har relevant utbildning på högskolenivå och en vana av och intresse för att leda andra människor. Många av de projekt som kommer genomföras är byggprojekt så erfarenhet från byggsektorn samt entreprenadjuridik är nödvändigt. Eventuell erfarenhet från flygplats är meriterande. Då vi är en kompetensverksamhet så är det självklart mycket meriterande med erfarenhet från konsultativt arbetssätt och kunskapen om vad det innebär att arbeta under sådana förutsättningar.

Vi erbjuder

På våra
flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning
och kontakt


Säkerhet har
hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på
Arlanda Airport. För mer information kontakta Torbjörn Ryding på 010-109 04 85 eller 070-557 75 72.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt och senast 31 augusti 2019.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 31 aug 2019 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.