Drifttekniker till Bagageanläggningen på Stockholm Arlanda Airport

Drifttekniker till Bagageanläggningen på Stockholm Arlanda Airport

Är du tekniskt intresserad, initiativtagande och vill arbeta på en unik arbetsplats? Vi har jobbet för dig som har erfarenhet av mekanik, el, eller styr-och reglerteknik!

Anläggningar och System har uppdraget att äga, underhålla och utveckla all infrastruktur på Stockholm Arlanda Airport och därigenom leverera funktion, kapacitet och tillgänglighet till våra resenärer. Till Bagage Operations söker vi nu en Drifttekniker som ska arbeta med drift och underhåll av våra bagageanläggningar.

Vi erbjuder omväxlande arbetsuppgifter där du får möjlighet att delta i arbetet med att driva en flygplats i toppklass! Du kommer att arbeta i ett engagerat och ambitiöst team som ser till att vi har nöjda resenärer som lämnar och anländer till vår flygplats.

Dina arbetsuppgifter

Som drifttekniker är ditt huvudsakliga uppdrag att arbeta med tekniskt underhåll i våra bagageanläggningar. Bland arbetsuppgifterna ingår förebyggande- och periodiskt underhåll, förbättringsarbete och akut felavhjälpning/felsökning. I arbetet med våra bagageanläggningar kommer du i kontakt med Elinstallationer, IT, Styrsystem, Mekanik och Pneumatik.

Din profil

Vi söker dig som har gymnasiekompetens eller motsvarande samt 2 års teknisk arbetserfarenhet inom exempelvis mekanik, el, PLC styr-och reglerteknik. Meriterande om du har tidigare erfarenhet av tekniskt underhåll av större system inom processindustrin. Om du har El-behörighet eller erfarenhet från industrielektronik är det meriterande. Då arbete kan ske på annan del av flygplatsen alternativt en annan flygplats är det krav på B-körkort. Goda kunskaper i svenska och engelska är också krav för tjänsten.

Som person gillar du att lösa problem och har en bra känsla för kundservice. Du har lätt att skapa nya kontakter och samarbetar väl med andra. Du gillar problemlösning och har lätt för att prioritera vid plötsligt uppkomna arbetsuppgifter. Vi arbetar aktivt för mångfald och då gruppen består övervägande av män ser vi gärna kvinnliga sökande.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Stockholm Arlanda Airport står inför stora utbyggnadsplaner de närmaste 30 åren för att långsiktigt säkra Sveriges internationella tillgänglighet. På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som ett hållbart företag.

På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträdesdatum: september 2022

Placeringsort: Stockholm Arlanda

Vid frågor kontakta: Jimmy Gustafsson, Gruppchef, jimmy.gustafsson@swedavia.se, 010-1091000 vxl // Jukka Björk, Gruppchef, jukka.bjork@swedavia.se, 010-1091000 vxl

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 10 juli 2022.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Fastighet, Drifttekniker, Teknik & Ingenjör, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 10 juli 2022 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.