Aviation Safety Engineer till Stockholm Arlanda Airport

Aviation Safety Engineer till Stockholm Arlanda Airport

Swedavia äger, driver och utvecklar tio flygplatser i Sverige. Vi är cirka 3000 medarbetare som arbetar tillsammans för att skapa den tillgänglighet som behövs för att underlätta resande, affärer och möten. Vi är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Tillsammans för vi världen närmare.

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Ledningsstöd Safety (Safety Office) arbetar med stöd till verksamheten genom kvalitetssäkring och normering av flygsäkerhetsarbetet i enlighet med flygplatsens Aerodrome Manual och säkerhetsledningssystem. Avdelningen består av fem medarbetare och har omfattande kontakter med såväl interna enheter på Arlanda som externa organisationer och myndigheter.

Dina arbetsuppgifter

Som Aviation Safety Engineer arbetar du med att upprätthålla och kontrollera flygplatsens systematiska flygsäkerhetsarbete så att gällande myndighetskrav efterlevs. Du rapporterar till flygplatsens Safety Manager.

Inom Safety Office finns fyra Aviation Safety Engineers som tillsammans hanterar bl a utredningar av flygsäkerhetsrelaterade händelser, säkerhetsbevisningar och riskbedömningar. Du ska också bistå som flygsäkerhetsexpert i olika projekt samt delta i flygplatsens revisionsverksamhet av interna och externa aktörer.

Varje Aviation Safety Engineer har ett eget huvudsakligt ansvarsområde, men förutsätts kunna arbeta inom övriga områden. I denna roll kommer huvudansvaret att vara planering och genomförande av revisionsprogram samt kvalitetssäkring av flygplatsens Aerodrome Manual inklusive säkerhetsledningssystem.

Arbetet innebär även att bistå Safety Manager med normering, det vill säga upprätta mål och standards för flygplatsens flygsäkerhetsarbete och övervaka utvecklingen av flygsäkerhetsarbetet på flygplatsen i syfte att säkerställa att flygplatsen lever upp till gällande myndighetskrav samt att analysera och bereda ärenden av strategisk betydelse för flygsäkerheten.

Din profil

Vi söker dig som har vana av flygsäkerhetsarbete, företrädesvis med erfarenhet från flygplatsverksamhet. Du har erfarenhet av att genomföra revisioner (audits), utredningar och/eller riskanalyser. Du behärskar engelska i tal och skrift, har förmåga att läsa regelverk och en god erfarenhet av myndighetskontakter. Högskoleutbildning är meriterande samt B-körkort.

Som person är du drivande, har hög analytisk förmåga och integritet, lätt för att se helhet och större sammanhang och förmåga att identifiera utvecklingsmöjligheter, föreslå förändringar och löpande skapa effektiva arbetssätt. Som person är du en god organisatör och har ett strukturerat arbetssätt och arbetar effektivt både enskilt och i grupp. I och med att tjänsten innebär kontakt med både interna och externa kunder krävs det att du har en affärsmässig inställning och förmåga. För att trivas i tjänsten är du en god kommunikatör som kan presentera och på ett självständigt sätt driva flygsäkerhetsrelaterade frågor.

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda ett mycket intressant jobb i en lärande, växande organisation. Du kommer att arbeta med engagerade, erfarna och kunniga kolleger.

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakerhetsprovning.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tjänstgöringsort är Stockholm-Arlanda. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Björn Högbom, Chef Ledningsstöd Safety, på Stockholm Arlanda Airport.

Välkommen med din ansökan senast 15 december 2019

Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Säkerhet & Skydd, Bevakning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 15 dec 2019 (30 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.