Verksamhetsutvecklare/Projektledare

Verksamhetsutvecklare/Projektledare

Om arbetsplatsen
Sigtuna kommun är en plats med stor spännvidd. Här ryms levande landsbygd, småstad och en internationell flygplats. Ett rikt kulturarv och kulturell mångfald. En stolt historia och stora framtidsplaner. Kanske är det därför drivkraften är så stark att växa, förändras och utvecklas. Det är också därför det är så spännande att arbeta här. Hos oss blir du del av en trevlig och prestigelös kultur där vi hjälps åt och tar tillvara på varandras kunskap, olikheter och erfarenheter. Arbetet är ofta omväxlande, ibland utmanande men alltid meningsfullt. Välkommen hit! Tjänsten är placerad på Sigtuna kommuns IT- och digitaliseringsenhet DigIT. Vi är en liten enhet med ett stort och viktigt uppdrag - att förbättra servicen till våra invånare och uppnå högre effektivitet och kvalitet i våra verksamheter. Det gör vi genom att tillhandahålla en stabil och funktionell IT-miljö, ge användarsupport till alla våra kollegor i kommunen samt att driva digitaliseringsprojekt med fokus på effekt för våra invånare. Vi arbetar med både små och stora projekt där varje persons bidrag är avgörande för att vi skall uppnå bästa möjliga resultat.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara en nyckelperson i Sigtuna kommuns fortsatta digitaliseringsarbete. Du kommer att leda eller delta i digitaliseringsprojekt inom vitt skilda områden i kommunen, alltid i nära samarbete med verksamheterna och övriga kollegor på DigIT. Projekten kan ibland vara komplexa och spänna tvärfunktionellt över organisationen. Därför är det viktigt att du är van att hantera komplexa uppdrag med ibland motstridiga krav från olika intressenter. Du bidrar med kunskap och expertis om hur digitaliseringen kan bidra till förbättringar, effektiviseringar och förbättrad service. Du analyserar förbättringsområden, tar fram förslag på lösningar, upprättar nyttokalkyler, genomför förbättringar och följer sedan upp effekten. Rollen innebär en stor bredd med mycket eget ansvar där din förmåga att självständigt driva processer framåt är central. I tjänsten ingår bland annat att: * Delta i det strategiska arbetet inom kommunen för att identifiera förbättringsområden och digitaliseringsmöjligheter * Projektleda införandet av nya lösningar och processförbättringar, vilket också innefattar stöd i förändringsledning och utbildning till verksamheterna. * Vara ett stöd till arbete med ständiga förbättringar och effektiviseringar genom att: * Vara metodstöd till förvaltningarna avseende t ex tjänstedesign, LEAN, Six Sigma, agilt arbetssätt, PM3, processutveckling, RPA och AI * Tillhandahålla kunskap och verktyg för verksamhetsutveckling, effektivisering och digitalisering * Identifiera utvecklingspotential, tillsammans med verksamheter och göra nyttokalkyler och affärskalkyler för förändringsprojekt * Analysera och beskriva vilka processer som ger kostnadseffektiviseringar och tydliggöra kostnader

Kvalifikationer
Du som söker har akademisk examen (minst 3 år) inom relevant område, t.ex. IT Du har certifiering eller kursintyg SAMT minst 2 års erfarenhet inom minst 3 av följande områden: o Processanalys/Processkartläggning o LEAN o Six Sigma o Processutveckling o Verksamhetsanalys o Verksamhetsutveckling o RPA o AI o Förändringsledning o Projektledning o BI o Servicedesign o Agila arbetsätt o Nyttokalkylering Som person sätter du upp höga mål för dig själv och arbetar hårt och ambitiöst för att nå dessa mål, gör vad som krävs för ett gott resultat. Kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor och finner nya lösningar på gamla problem. Arbetar bra med andra människor och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Är smidig, lyhörd och kommunicerar på ett konstruktivt sätt. Hittar snabbt lösningar på uppkomna problem och ser möjligheter i förändringar.

Övrigt
Som anställd i Sigtuna kommun får du ta del av en rad förmåner, bl.a. blir du automatiskt medlem i Personalklubben där du kan ta delta i olika aktiviteter. Läs gärna mer om våra andra förmåner och hur det är att jobba hos oss i Sigtuna kommun! https://www.sigtuna.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss.html Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Åsa Otterbjörk
Telefon 0705403817
Område Sigtuna
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 aug 2021 (32 dagar kvar)