Rektor Centralskolan

Rektor Centralskolan

Är du en rektor som brinner för skolutveckling och tar din utgångspunkt från modern skolforskning? Har du ett passionerat förhållande till lärande och pedagogik? Vi söker en rektor till en F-7 skola i Sigtuna med 370 elever. Vi söker dig som vill fortsätta det påbörjade utvecklingsarbetet med att forma den nya högstadiedelen. Centralskolan är en mycket välskött skola med goda studieresultat och hög trivsel bland både elever och personal. Som rektor i Sigtuna kommun är du en drivande kraft i skolutvecklingen samtidigt som du verkar för en god arbetsmiljö. Du leder en skola som arbetar systematiskt med formativ bedömning, IKT och kollegialt lärande samtidigt som du organiserar din verksamhet för ett aktivt pedagogiskt ledarskap. Självklart har du budget, styrdokument och läroplan i fokus. Du delar också vår ambition att fortsätta öka måluppfyllelsen i Sigtuna kommun.

Kvalifikationer
Vi söker dig som: Är erfaren ledare med pedagogisk utbildning och rektorsutbildning, gärna erfarenhet av att leda högstadieverksamhet. Har förmåga att driva frågor framåt och åstadkomma resultat. Har god förmåga att fatta beslut och ta ansvar. Tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Är bra på att skapa och underhålla relationer. Har god kommunikativ förmåga. Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard.

Rekrytering sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Carmen Blom
Telefon 073-973 77 43
Område Sigtuna
Yrkesroll Organisation & ledning, Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 nov (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan Centralskolan är en nybyggd skola med fina och moderna lokaler samt goda förutsättningar för framtidens lärande. Vill du vara med och leda en engagerad och kompetent medarbetargrupp - sök rollen som rektor redan idag!