Förskollärare med ledningsansvar

Förskollärare med ledningsansvar

Om arbetsplatsen
Sigtuna kommun är en plats med stor spännvidd. Här ryms levande landsbygd, småstad och en internationell flygplats. Ett rikt kulturarv och kulturell mångfald. En stolt historia och stora framtidsplaner. Kanske är det därför drivkraften är så stark att växa, förändras och utvecklas. Det är också därför det är så spännande att arbeta här. Hos oss blir du del av en trevlig och prestigelös kultur där vi hjälps åt och tar tillvara på varandras kunskap, olikheter och erfarenheter. Arbetet är ofta omväxlande, ibland utmanande men alltid meningsfullt. Välkommen hit! Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan.

Arbetsuppgifter
Granby nya förskola ligger cirka 10 km utanför Sigtuna stad och är en förskola med en kapacitet för 40, just nu har vi 32 barn inskrivna på förskolan. Förskolan har ett upptagningsområde som till största delen består av landsbygd med närhet till vacker natur och vatten. Det finns en härlig förskolegård i anslutning till fastigheten där barnen har möjlighet till fantasi, motorisk lek och lärande med hela kroppen. Inomhus finns stora och ljusa lokaler med möjlighet till utforskande i flexibla och inspirerande lärmiljöer med varierat material och förskolan har ett eget förskolebibliotek. Granby förskola är organiserad i två avdelningar, Roten för de yngsta barnen och Kronan för äldsta barn. Under året har en förskollärare och fem barnskötare arbetat på förskolan. Som förskollärare ansvarar du för den pedagogiska verksamheten enligt den reviderade Läroplanen för förskolan. Tillsammans med dina kollegor arbetar ni med att läroplanen genomsyrar verksamheten. Du håller i utvecklingssamtal samt deltar i nätverk tillsammans med enhetens andra förskollärare för att bidra med dina kunskaper och erfarenheter i ett kollegialt lärande. Du ingår i kvalitetsgrupp tillsammans med rektor, pedagogista samt verksamhetsledare för samtliga av våra enheter, för att driva och utveckla vårt gemensamma systematiska kvalitetsarbete. Oavsett vilken av våra förskolor du arbetar på är arbetssättet detsamma, en samsyn i verksamheten där reflektion och samverkan är centrala delar. Vi ser det som en fördel att vara många och tar tillvara varandras kompetenser via gemensamma möten, reflektioner och nätverk. Vi har gemensamma målformuleringar, fokusområden och många olika typer av samverkansgrupper, där man ses för att diskutera olika saker som rör den dagliga verksamheten och barngruppen, men också för att vidareutveckla verksamheten t ex kvalitetsgruppen som arbetar för hela områdets bästa. Hos oss får du tillgång till olika verktyg som hjälper dig i ditt uppdrag varav det mest uppskattade är kvalitetsscanningen, ett verktyg som mäter förskolans kvalité och måluppfyllelse genom reflektion i det arbetslaget du leder. Handledning sker under ledning av vår kompetenta pedagogista då vi driver projektarbete utifrån Reggio Emilias värden. Vi har även en administratör som ger oss stort stöd, både i operativa och administrativa frågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Du har förmågan att leda den pedagogiska verksamheten och skapa engagemang och delaktighet i arbetslaget som verksamhetsledare. Som person är du en god lyssnare, är tydlig i din kommunikation och det är en självklarhet för dig att vara en ambassadör för förskolan och vår verksamhet i din profession. Det är meriterande om du har erfarenhet från ett projekterande arbetssätt då vi i Sigtunas kommunala förskolor arbetar med läroplansuppdraget utifrån en inspiration av Reggio Emilias pedagogiska filosofi. Vi söker dig som brinner för att arbeta i förskolan i en engagerad och nyfiken pedagoggrupp som vill förändra och utveckla förskolan till att bli ännu mer kreativ, spännande och estetisk. Du tror på barnens kompetenser och är nyfiken på att förstå och skapa ännu bättre förutsättningar för dessa att utvecklas. Här blir du en del i ett positivt gäng som tar gemensamt ansvar men innehar olika kompetenser och ansvarsområden. Vi tänker nytt och tar tillvara olikhet, här finns möjlighet att växa och utvecklas utifrån just dina styrkor! Meriterande är också om du har god kunskap om språkutveckling - du har god kännedom kring språkets betydelse för barns utveckling, antingen via intresse eller en avslutad kurs/fördjupning. Hoppas Du är den vi söker!

Övrigt
Som anställd i Sigtuna kommun får du ta del av en rad förmåner, bl.a. blir du automatiskt medlem i Personalklubben där du kan ta delta i olika aktiviteter. Läs gärna mer om våra andra förmåner och hur det är att jobba hos oss i Sigtuna kommun! https://www.sigtuna.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss.html Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Jennie Björk
Telefon 070-0851583
Email Mejla Jennie Björk
Område Sigtuna
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sigtuna.se/
Sista ansökningsdag 14 dec 2022 (18 dagar kvar)