Rektor till studieförberedande programmen

Rektor till studieförberedande programmen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med närmare 45 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Norra
Sigtuna stad bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.
Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för följande verksamheter:
  • Gymnasieskola
  • Gymnasiesärskola
  • Vuxenutbildning
  • YH - Internationell speditör
  • Svenskundervisning för invandrare, sfi
  • Särvux
  • Uppdragsutbildning
  • Arbetsmarknadsåtgärder
  • Bistånd enligt socialtjänstlagen
  • Integration
Vid Arlandagymnasiet studerar drygt 1000 elever. Vi har från och med hösten 2019 elva gymnasieutbildningar, varav sex stycken är inom de studieförberedande programmen. Våra årliga utvärderingar visar att elever och personal trivs mycket bra på vår skola. Duktiga lärare och gymnasiets trevliga lokaler är bidragande orsaker till detta. Men inte minst det goda klimatet som råder elever emellan.

Arbetsuppgifter
Arlandagymnasiet och Arlanda komvux är en verksamhet bestående av tre gymnasieenheter och en komvuxenhet. Vi söker nu Sveriges bästa rektor till skolenheten Arlandagymnasiet 1 - studieförberedande program. Inom Arlandagymnasiet 1 finns idag samhällsvetenskapliga programmet med inriktningarna samhällsvetenskap, media och beteende, naturvetenskapliga programmet, ekonomiprogrammet samt teknikprogrammet (Spelutveckling).

Uppdraget är att leda enheten i enlighet med nämndens mål för hög kvalitet och goda resultat, internt och externt samarbete och att bidra till kontinuerlig verksamhetsutveckling. Du kommer att vara en nyckelspelare i verksamhetens ledningsgrupp tillsammans med övriga rektorer/enhetschefer. Ledningsgruppen leds av verksamhetschef och innehåller de tre gymnasieenheterna, komvux samt operativt stöd.

Kvalifikationer
Arlandagymnasiet är inne i en positiv trend med ökat intresse för utbildningarna. Vi söker dig som är en drivande kraft i skolutveckling, brinner för pedagogiskt ledarskap och didaktik, och har god kunskap om skolans uppdrag och styrdokument. Du har pedagogisk utbildning och statlig rektorsutbildning.

Du har god erfarenhet av personal-, budget- och verksamhetsansvar samt systematiskt kvalitetsarbete mot mål- och resultatuppfyllelse. Vi ser också att du har konkret erfarenhet av modernisering och skolutveckling och tycker om de utmaningar som det innebär.
Som person är du stabil med en egen personlig mognad. Du kan skilja på det personliga och det professionella. Du är målfokuserad, samarbetsorienterad, drivs av goda resultat och hög kvalitet.

Du är initiativtagande, nytänkande och har ett positivt förhållningssätt. Du kommunicerar välformulerat och tydligt både i enskilda möten och i grupper.
Som ledare har du förmåga att skapa engagemang, delaktighet och att få andra med dig. Du har god förmåga att anpassa ditt ledarskap efter situationen samt att fatta beslut.
Du är en förändringsledare och visionär som har en positiv elevsyn och verkar för att alla elever oavsett förutsättningar ska lyckas. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Detta har du med i beräkningen när du väljer mellan olika tillvägagångssätt.

Erfarenhet krävs.
Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid startdatum 5/8 2019 eller enligt överenskommelse
Ansök senast:2019-04-15
Antal annonserade arbetstillfällen:1

Kontaktperson: Erik Ryding Verksamhetschef 08-59126616 0739737733
Facklig representant Se www.sigtuna.se
Övrigt: Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp!
Mer info
Kontaktperson Erik Ryding Verksamhetschef
Telefon 0739737733
Område Sigtuna
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://sigtuna.se
Sista ansökningsdag 15 apr (20 dagar kvar)