Engagerad Förvaltningschef till IFO

Engagerad Förvaltningschef till IFO

För många är Sigtuna förknippat med den pittoreska staden vid Mälaren med tusenåriga anor. Idag är Sigtuna värdkommun för Arlanda flygplats. Här finns utöver Sigtuna stad, Märsta, Rosersberg och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer, företag, dåtid & framtid, natur & stad, Sverige och övriga världen.

Nu söker vi en engagerad chef för Individ- och familjeomsorgsförvaltningen
I denna viktiga roll har du det förvaltningsövergripande ansvaret för verksamheten som innefattar:
  • Myndighetsutövning - barn, ungdom och missbruk samt våld i nära relation
  • Öppenvård för barn, ungdom och missbrukare
  • Förebyggande arbete såsom fältarbete, ungdomsmottagning och familjecentrum
  • Tillsyn och tillståndsfrågor
  • Socialjour, barnahus och stödcentrum för unga brottsoffer.
  • Boendeenhet som inkluderar bland annat Stödboende för ungdomar samt Pallas vars målgrupp är missbrukande vuxna.
Ditt huvudsakliga uppdrag är att leda förvaltningens arbete mot uppsatta mål med ansvar för budget, personal och organisationen i stort. Du leder även arbetet i förvaltningens ledningsgrupp och ingår i kommunledningen. Förvaltningen har ca 130 medarbetare fördelat på f.n 7 enheter.

Din arbetsplats är i Sigtuna kommunhus i Märsta, och du rapporterar direkt till kommundirektören. Arbetsplatsen ligger bredvid tågstationen på bekvämt pendlingsavstånd, c:a 20 minuter från både Uppsala och Stockholms Central med regionaltåg.

Vem är du?

Vi söker dig som är en motiverande ledare och lagspelare som har en för rollen relevant högskoleutbildning, förmodligen är socionom i botten, med dokumenterat goda ledaregenskaper. Du är både kunnig och erfaren inom socialtjänstområdet och med myndighetsutövning och då främst inom barn- och ungdomsverksamhet. Självklart har du goda kunskaper inom sociallagstiftningen - SoL, LVU, LVM.

Du har erfarenhet ledningsgruppsarbete samt att driva och utveckla verksamheter mot uppsatta mål med tillhörande budgetansvar. Du har arbetat i politiskt styrda organisationer och har kunskaper om hur man arbetar med systematiskt förbättringsarbete, kan driva förändring samt har tidigare arbetat med processtyrning. Troligtvis har du för närvarande eller har haft en chefsroll inom IFO:s verksamheter eller inom annat relevant område och vill nu vidare i karriären.

För att lyckas i uppdraget krävs det att du trivs med att leda och utveckla en förvaltning i ständig förändring i samspel med övriga verksamheter som ryms inom kommunen. Du arbetar strategiskt och gränsöverskridande och har ett flexibelt förhållningssätt och anpassningsförmåga.

Som person är du mål- och resultatorienterad, strukturerad och analytisk samt har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Självklart delar du Sigtuna kommuns värdegrund:
  • Invånaren först
  • Allas lika värde
  • Kvalitet i fokus
Tillträde: 2018-09-01 eller enligt överenskommelse.

I denna rekrytering samarbetar Sigtuna Kommun med Staffing.

Vid frågor kontakta ansvarig rekryterare Jon Söderblom 0760-81 20 80


I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi intervjuar efter hand och då ansökningarna når oss. Detta medför att tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Staffing i Stockholm AB
Sista ansökningsdag 27 aug (6 dagar kvar)