Boendestödjare till gruppbostad i Märsta

Boendestödjare till gruppbostad i Märsta

Nu söker vi en boendestödjare till vår gruppbostad i Märsta. Vi erbjuder utbildning och ett utvecklande jobb där du är med och gör skillnad! Tjänsten är en deltidstjänst på ca. 85%.

Om Ekilla gruppbostad

Ekillas gruppboende är en gruppbostad på markplan i ett flerbostadshus i ett bostadsområde i centrala Märsta. Gångavstånd till Märsta centrum och kollektivtrafik. Det finns fina promenadstråk som vi använder oss av dagligen.

Boendet har 6 lägenheter som är cirka 44 kvm. De är ljusa och fräscha med separat sovrum och där kök och vardagsrum är i öppen planlösning. Det finns också flera gemensamma utrymmen som aktivitetsrum, vardagsrum, tvättstuga samt en uteplats och gräsmatta.

Hos oss bor kvinnor och män som är mellan 18-35 år. De har fått diagnosen autism och är på ett tidigt utvecklingsstadium. De är aktiva personer som gillar aktiviteter som bad, promenad, cykla, musik och dans, med mera!

Medarbetarna har erfarenhet och stor kunskap för att arbeta med målgruppen. Vi försöker så långt det är möjligt se till att vi får personal i olika åldrar, kön samt bakgrund/erfarenhet.

Se mer info på Ekilla - Nytida

Om rollen
I rollen som boendestödjare utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner. Arbetstiden är förlagd dagtid, kvällstid, helger samt sovande jour.

Du har en samordnare nära dig som delar av sin tid arbetar i verksamheten. Det kan även vara en framtida karriärmöjlighet för dig.

Din erfarenhet och kunskap
Du som söker har gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan likvärdig utbildning. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, god datorvana och erfarenhet av dokumentation. Du har erfarenhet av att jobba med utmanande beteende och har ett pedagogiskt förhållningssätt i ditt arbete. Det är meriterande om du har B-körkort då vi har en verksamhetsbil med automatisk växellåda. I övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Du har en positiv grundsyn, ett starkt engagemang för människor och är ansvarstagande. Du trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor och har alltid våra brukares bästa som utgångspunkt i allt du gör.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:
  • Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
  • Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
  • Ledarskapsutbildade chefer nära dig
  • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
  • Friskvårdsbidrag och skobidrag
  • Kollektivavtal
Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: 2023-01-01 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2022-10-12
För mer information kontakta:
Patrik Killander, verksamhetschef: patrik.killander@nytida.se
Kamel Seraj, samordnare: kamel.seraj@nytida.se

Facklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

När du söker arbete hos oss på Nytida kommer du att få besvara en obligatorisk fråga vid ansökan om du kan uppvisa vaccinationsbevis vid en eventuell intervju? Undantaget är om du kan visa intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl och du behöver då ta med sig ett sådant intyg till intervjun.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
Mer info
Kontaktperson Nytida AB
Telefon 08 578 700 00
Område Sigtuna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Deltid
Sista ansökningsdag 14 jan 2023 (45 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nytida provides support for children, young people and adults with lifelong disabilities and psychosocial problems. We offer residential care, day-care activities and individual, family and school support from approximately 400 units throughout Sweden. We aim to be the quality leader in all that we do and our vision is to make the world a better place, one person at a time. Our employees ensure quality of life and safety for every care receiver. Nytida is part of the Ambea group of companies. nytida.se